Mit szóltok ehhez? Szerintem nagyon igaza van, egy ismerősöm osztotta meg akit egyébként nem kedvelek. Na de ehhez ért az tuti.
Rájöttem mi a különbség a hagyományos és a Tükör és Alfa kutyaiskolák között . A hagyományos iskolákban 10-20-30 év szakmai tapasztalattal rendelkező kutyásoktól tanulhat az ember, akik közül sokan már a Világbajnokságokra is kijutottak vagy kijuttatták tanítványaikat kutyáikkal képviselve Magyarországot. Olyan vizsgákra készítik fel a kutyákat amelyeket a világ minden országában elismernek. Mindezt megfizethető áron. Ezek az emberek valós Kiképzői papírokkal is igazolni tudják hogy jogosan nevezhetik magukat Kutyakiképzőknek, bár eleve az elért eredményeik magukért beszélnek.
Tükör és Alfa kutyaiskolákban 1-2-3 év "szakmai tapasztalattal" rendelkező kutyatartóktól kaphat agymosást az ember, akik max különféle házivizsgákon képesek helytállni az általuk tanított kutyákkal. Mivel nincs megfelelő tudásuk hogy Nemzetközileg elismert vizsgákra készítsenek fel kutyákat , ezért kitalálnak olyan vizsgarendszert amit egyetlen más országban sem fogadnak el.Az általuk képzett kutyák sose jelennek meg Hivatalos Mindezt horror összegért.
Kérdem Én :Melyik Alfás v Tükrös kutyakiképzőnek van Hivatalos papírja arról h Ő kutyakiképző?????????????????????? Ha nincs, milyen jogon használja a megnevezést??
ma 20:03
Nincs teljesen igazad. Van ismerősöm, aki mindent alávet annak, versenyezhessen és, ha nem nyer, totál kivan. De azért elmegy a következőre is, mert ott tuti nyerni fog. Részemről meg egy-egy vizsga, ami számomra talán valami jelzés, hogy jól csináltam-e, amit jónak gondoltam. De a versenyzés nem lelkesít. Az arra költendő forintokat inkább a kutyámra költöm. De drukkolni nagyon tudok:))
#41 Igen igazad van ebben, nem vannak olyan emberek is mint te akiket nem nagyon vonz a kutyával való versenyzés, legyen az bármilyen szintű. Ezzel kapcsolatban nem is kívánok többet hozzászólni a dologhoz.
#42 Veled is egyet értek, hogy nem kell egy kalap alá venni a munka és a hobbicélra tartott kutyák képzését, ez egyértelmű.
#43 De akkor meg minek tesztek rá még 1 lapáttal?! Az írás alapján 2 fajta öv van: a tükör, meg a hagyományos. Ergo egy kalap alá veszitek a vadítós, meg a komolyan felépített öv munkákat csak azért, mert az nem tükör módszer. A tükör az jó, az szép , az tökéletes, a hagyományosban meg tölteléksegédek bohóckodnak a pályán, (De ezek a tölteléksegédek vb-n is segédelnek, biztosan azért mert nem értenek a dolgokhoz) és ezt ti laikus embereknek tanítjátok is.
Remélem értitek hogy ez miért hatalmas nagy probléma, nem véletlenül kavart hatalmas port a munkakutyások körében, konkrétan le töltelék embereztétek M.o. legjobb segédeit csupán azért, mert nem tükör módszer szerint képeznek. Szó szerint ez volt a weboldalon írva. Ez lett elmondva a szeminárium résztvevőinek, és ez persze felveti a kérdést hogy a többin is mondtok-e hasonlókat, csináltok-e hasonló összehasonlításokat.
Barátaim, ismerőseim körében sokáig nem nagyon volt szó a tükör meg egyéb módszerekről, de mióta megjelentek hasonló írások mint amiről most szó van, sokakat feldühítettetek akik eddig nem foglalkoztak a témával, most viszont mérgesek amiért konkrétan leszarozzátok a munkáikat.
9-es vagyok.
Én úgy tapasztaltam, hogy a tükrösök akkor, amikor a "hagyományos" kutyaiskolákkal hasonlítják a saját módszerüket, mindig odateszik, hogy "gyakran" vagy "sokszor". Ha az ember figyelme nem siklik el e fölött, akkor tulajdonképpen helytállóak ezek a megállapítások, mivel viszonylag sok (vagy csak az én környékemen van így?) a nem professzionális hagyományos suli. Az ilyen sulikban pedig bizony van, hogy tényleg hülyeségeket csinálnak. Szerintem az összehasonlítás ezekre a nem profi iskolákra vonatkozik, amelyek ugyanúgy a kevésbé ambiciózus, átlagos gazdiknak nyújtják a hagyományos képzésüket.
Aki pedig valóban, profi módon akar sportolni, az úgyis megtalálja azokat az egyesületeket és iskolákat, amelyek erre jók. Számomra nem is értelmezhető a feléjük való összehasonlítás.
Az már más kérdés, hogy az ilyen összehasonlítással a profibb iskoláktól elriaszthatják a nem sportolni vágyókat, akik viszont bevételt jelentenek ezeknek az iskoláknak is. Azonban abban egyáltalán nem vagyok biztos, hogy az, aki kiváló sportkutyákat tud képezni, kiváló társkutyákat is tud. Egyszerűen teljesen máshogy kell hozzányúlni a két esethez, mások a célok, és többnyire maguk a kutyák is mások - ráadásul a laikus gazdik képzése szinte kisiskolai tanár szintű türelmet és készségeket igényel.
Ajánlom figyelmedbe ezt a részt: "ráadásul a laikus gazdik képzése szinte kisiskolai tanár szintű türelmet és készségeket igényel."
Saját magának biztos, hogy a profi sportkutyás kiképző össze tud rakni egy sima társkutyát is. Viszont ha valóban jól működő társkutyát akarunk egy átlag gazdinál, akkor ahhoz ott nem csak kutyát kell tudni jól képezni, hanem az emberrel is tudni kell bánni. Ezért írtam, hogy a társkutya képzés már nem biztos, hogy egy profi sportkutyás oktató számára fekszik.
Mert ugye aki magas szinten sportol a kutyájával, az csak együtt tud már élni vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!