Azon gazdik válaszára lennék kíváncsi, akiknek kb. 90-100%-osan elsőre behívható a kutyája.
Jutalmazzátok-e még jutalomfalattal a kutyát időnként? 10-ből hányszor kap? Vagy teljesen elvárás szintű a behívás nálatok és egyáltalán nem kap? Vagy pl. csak kényesebb szitukban adtok (pl. macskáról sikerült lehívni)?
Amikor csontot adok neki, akkor magamhoz hívom, ergo ilyenkor kap.
Nem szoktam jutalomfalatot adni, de jól megdögönyözöm ha idejön, imádja :D
2013. dec. 14. 10:04
2/11 anonim válasza:
A kutyának szüksége van időnként megerősítésre. Részemről a macskáról lehívásért nem jár jutalom, mert az számára kötelező, hogy hallgasson rám. Viszont egy sima hozzám után jár időnként a jutalom. Aztán kutyától függ, hogy falatot, labdát kap-e.
2013. dec. 14. 10:08
3/11 anonim válasza:
Soha nem is kaptak jutalomfalatot érte :) Kamaszkorban volt annyi problémám, hogy 2-szer, 3szor kellett hívni. Nincs az a macska aki felülírna engem, legalábbis eddig még nem találkoztunk olyannal :D Nálam mindig is az volt a cél, hogy ne azért jöjjön, mert jutalmat kap, hanem azért mert én azt mondtam és kész.
2013. dec. 14. 10:14
4/11 anonim válasza:
Én így csináltam hogy csak 1 napra telt.Elsőnek kajával és így tovább mindig juti..most már ha mondom "Nitro gyere" jön ..Remélem tudtam segíteni
2013. dec. 14. 10:32
5/11 anonim válasza:
a tanulási időszakban jutalmaztam, mellette szóval, és simogatással. Aztán kivontam a kaját. Maradt a dicséret, és a simogatás. De van, hogy csak rádicsérek, hogy "okos" :) Az enyémek madaraznak, arról lehivhatóak, macskával még nem találkoztunk:))) De akkor sincs jutalom, egy idő után ez elvárás, ha mondom, akkor jönnek.
2013. dec. 14. 10:51
6/11 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek :)
Aki jutalomfalatot használ(t), itt is fokozatosan hagytátok el? H teszem azt egy idő után minden másodikra, aztán minden harmadikra és így tovább kapott csak?
2013. dec. 14. 11:02
7/11 anonim válasza:
Mi kb 90%-ra elsőre behívhatóak vagyunk.
Ha a séta közben akarok gyakorolni, akkor van nálam falat, ilyenkor néha kap a behívásért is, de általában hanggal jutalmazom, ha jutalmazom.
Tehát mondjuk jutit 10-ből 1-szer kap. Igaz, hogy nekem csak az egyik kutyám fordul le első szóra a macskáról (ő mondjuk 99%-os). De ilyenkor nincs extra falat, max. nagyon megdicsérem.
2013. dec. 14. 11:23
8/11 anonim válasza:
Még azt elfelejtettem hozzáírni, hogy mi fokozatosan hagytuk el a jutit, de egyrészt csak nagyon kevés ideig kaptak minden behívásért jutit, másrészt nem ilyen kis fokokkal építettük le.
2013. dec. 14. 11:25
9/11 anonim válasza:
Bármilyen jutalmazásnál az elvonás nem pontosan számolandó. Változatosan kell adni, nem adni. Egyszerűen bizonytalanságban kell tartani a kutyát, hogy mikor kap.
2013. dec. 14. 11:54
10/11 anonim válasza:
Ha a kondicionálást vesszük alapul, akkor sokkal hasznosabb, ha orosz rulett szerűen néha kap- néha nem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!