Remenytelen szobatisztasag?
Jól írja az első!
Teljesen felesleges ráverned. Nem baj, ha haza akar rohanni, addig ne menj haza vele, amíg nem pisilt. És akkor nagyon meg kell dícsérni.
Több időt kell szánni a lenti sétákra!
Majd biztos lesznek aki trükköket is írnak, én inkább az alapvető hozzáállásról írnék pár dolgot.
Türelem, adj időt neki hogy pisiljen, neki nincs órája, nem ismeri az idő fogalmát, csak biológiai órája van, az meg nem úgy ketyeg, ahogy elvárod.
Következetesség, ha nincs időd eleget sétálni, el se kezd a sétát, mert csak összezavarod.
Higgadtság, feszülten semmire nem tudod rávenni semmire, mert egy feszült embert semmibe vesz minden állat.
Szoros napirend, tudom, hogy még kicsi, és a húgyhólyagja is kicsi, és még nem vagy ebben gyakorlott, de hosszú távon mindenképpen ki kell alakítani egy szoros napirendet, hogy tudja mihez tartani magát.
Nem amikor épp időd van, vagy követelőzik, stb.
Vagy kaja előtt vagy utána, vagy ahogy idővel kialakul, de ha megszokik egy sorrendet, akkor (pláne ha felnő, ) akkor tartani is tudja egy kicsit, és a szokásokhoz igazítja a biológiáját.
Sok sikert!
Nekem is volt kutyám, aki nem akart a téren semmit sem csinálni. Toporgott a kapuban: "menjünk már haza, mert nagyon kell kakilni!"
4-5 órákat sétáltunk, addig mentünk, hogy képtelen legyen visszatartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!