Hogyan bánjak a cocker spániellel? SOS!
A sógoromék elutaztak egy hónapra. Van nekik egy cocker spanielük. Akit nem vittek magukkal. Mivel sajnáltam szegényt, mert képesek lettek volna egy hónapig egyedül hagyni a panel lakásukba. Befogadtuk. Aranyos, szófogadó.
Ami probléma, hogy van egy 4 éves és 23 hónapos kisfiam. A nagyobbik már érti, hogy csak kedvesen simogatjuk, nem húzzuk a szőrét stb. A kisebbik viszont sokszor direkt provokálja a kutyát. A kutya eddig még nem csinált semmit, de azért bennem van a félsz, hogy nehogy legyen valami. Egész nap kiabálok, hol a gyerekkel, hol a kutyával.
Egyedül vagyok a két gyerekkel meg a kutyával, mert a férjem 80 km-re dolgozik és csak hétvégén jön haza.
Soha nem volt még kutyánk bent lakásban, most ott tartok, hogy se gyerekemet "nem ismerem", se a kutyát. Segítsetek!
Ha a kutya nyugodt,és le van fárasztva minden nap (napi több séta,kutyapark stb.)akkor nem hinném,hogy baj lenne.
A gyerekkel kell megértetni,hogy hogyan kell simogatni,hozzáérni a kutyushoz.Evés közben nem zavarjuk,alvás közben sem,stb.
Ha annyira nem bízol a kutyában,akkor a játékait se engedd elvenni a gyereknek a kutyától.Felügyelettel legyenek egymással,és biztosíts a kutyának egy nyugodt helyet,ahova elvonulhat,ha úgy akarja és senki nem zaklatja.
Oda ne menj te se és a gyerekeket se engedd,akkor a kutya is megnyugszik azon a helyen,majd visszatérhet hozzátok.
Nagyon köszönöm a gyors választ. Ma vettem a bátorságot és elvittem a közeli parkba sétálni. A gyerekek is jöttek velem. Hála Istennnek olyan helyen lakunk, ahol napközben alig fordul meg autó, így a kicsik kézen fogva együtt sétáltak mellettem. A kutya majd elrántott, iszonyatos energia és erő van benne. Szerintem soha nem sétáltatták.
Meg van a helye ahol pihenhet, ezt tiszteletben is tartatom a gyerekekkel. De sokszor az én lábaim alatt fekszik, akárhová leülök jön hozzám és oda kuporodik a lábaimhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!