Ajánlanátok középméretű kutya fajtákat? /bővebben/
Tavasszal szeretnék venni egy kutyust.Tudnátok ajánlani kutyafajtákat?
Középméretű legyen,lehessen kint tartani, bírjon túrázni,mivel a mi családunkban imádunk túrázni és hetente legalább elmegyünk valamerre. Gyermek barát legyen,akivel szívesen othelessen hagyni a picit (5 éves) hagyni mondjuk 2percre... Köszi szépen! :) bármely fajtát idhattok ami ezeknek megfelel. *tapasztalatokat is szívesen veszek! :)
Mondanám hogy Cocker Spániel, de nem az a típus aki egésznap el van az udvaron.Sőt igazából számomra nincs olyan kutya akit egésznap kint tartanék az udvarba, mert családtag és velünk a helye.:)
De a Cocker Spániel nagyon család centrikus kutya, de nem mindegy honnan hozod mert szaporítóknál olyan agresszív példányokat ki lehet fogni hogy csak na...Imád túrázni, ezt saját tapasztalatból mondom és igényli a tanulást a mozgást a játékot és a gazdi figyelmét.
Emelett ajánlanám a Beaglet is, azt mondják sokan makacs,önfejű kutyák.Nos rengeteg példányt láttam akik ezt megcáfolták.:)
Vagy még a Labradort tudom ajánlani, de ők egy kicsit nagyobbak.Viszont ők tényleg családi kutyák és imádja a gyerekeket a családot és a tanulást a játékot.Szintén saját tapasztalatból mondom.4 évesen kaptam egy labit simán ott hagytak velem a szüleim ,mert a légynek se tudna ártani.:)
Egy sportos menhelyi keverék,kölyök vagy akár felnőtt is.
Olyat kapsz amilyet szeretnél...Felhívod,elmondod mit tudsz TE adni a kutyának (foglalkozás,séta,minőségi étel,gondozás,rendszeres orvos,stb)majd elmondod,hogy milyen kutyát szeretnél,milyen családba stb.
Mutatni fognak több kutyát,amelyikkel jobban passzoltok,viheted is haza.Ezzel megmentesz 2 életet is.Egyet akit kiviszel,és egyet,aki a helyére kerülhet.
Első: Ausztrál juhász kisgyerek mellé nem való, mert csipkedéssel terelheti (meg amúgysem)
Kérdező: Volt már kutyád? Neked milyen természeted van, mennyire vagy megengedő, mennyire vagy akaratos? Szerintem a személyiségedből érdemes kiindulni. Ha durrbele típusú ember vagy, lehet az érzékeny kutyák nem valóak neked.
Amúgy a spánielek tök jó választások tényleg, nekem szívszerelmem a springer spániel, csak Magyarországon nehezen kapható:(
Ők mondjuk okos, de érzékeny kutyák, a legtöbb ilyen típusú kutyával nem mész semmire erőszakkal.
ez egy elég jó kvíz, ha tudsz angolul
Mudi.
Nem sportos vagy kifejezetten munka célú párosításból.
Jól bírja a gyűrődést, nyugodtan lehet vele túrázni, mert mindig a közeletekben marad. Rendkívül értelmes, a család minden tagjának szót fogad.
A mi kutyáink legalábbis ilyenek. Ha érdekelj, írj privátban. A mudi fajtamentést is érdemes megnézni.
Stafford,mikor az első staffink volt én 3 éves voltam,soha nem kapott oda állandóan őrködött felettem.
Esetleg valami menhelyi kutyus:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!