Ti, ha betegek vagytok is, leviszitek a kutyát?
Lázam van, köhögök, és fáj a torkom. Itthon én vagyok csak, aki gondját viseli a kutyának.
Pár napja nagyon rosszul vagyok, ha kinn is vagyunk, húz a fejem, és lángol, fáj mindenem.
Így tegnapelőtt is csak másfél órát voltam kinn vele, tegnap pedig csak egy "tiszteletsétát" tettünk a környéken.
Az érdekelne , hogy mások akik ugyanígy egyedül vannak a kutyával, ilyen esetben otthon maradtok, vagy mentek?
Én pont most voltam beteg, és csak napi 3x 10-15 percre vittem le pórázon. Rá 2 napra ő is beteg lett, így együtt voltunk "táppénzen", és csak a muszájra mentünk le.
Egyébként én is megtudok kérni mást, hogy vigye le, bár sokszor leviszem betegen is, csak amikor tényleg nagyon szarul vagyok, akkor marad ki a nagy séta.
Anno panelban bő fél évig volt kutyám. Ha nagyon beteg voltam, akkor vagy csak 3-szor vittem le eü-i sétára, vagy Apámat rá tudtam venni, hogy vigye le magával a boltba dolgát intézni. Ez hatalmas dolog volt tőle, mert így is csak utolsó utáni lehetőségként engedte meg, hogy Dasty az enyém lehessen...előtte 11-12 évig csak sétáltathattam...
Argos már kerti kutya. Na jó, kinti-benti/benti-kinti :D
Naponta kétszer szoktunk sétálni. Mikor nagyon carul érzem magam és csak dögleni van erőm, akkor ezen az 1-2 napon nem sétálunk. Nyáron volt, hogy a kertbe se mentem ki hozzá, el volt magában. Néha ismerőst kértem meg, hogy vigye ki sétálni 1-2-szer.
Ha azért tudok járkálni, nem esek össze a láztól, akkor fél órákra elmentünk, még ha csak naponta 1-szer is. Volt, hogy bringával lemásztam Argival a rétünkre a Dunához, kb. 2 km...ott ismerősök úsztatták-futtatták, én meg a padon ültem-feküdtem :)
Tehát lakásban tartott kutyának mindenképpen kell a 3-szor 20 perc legalább, kerti kutya kibír pár napot séta nélkül
" én csak leküldtem a kutyát szájában a pórázzal"
Ez nagyon aranyos :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!