Ösztönös agy tudatos viselkedés ez?
Hangulatunktól függően más-más hormonösszetételű az illatunk ami a bőrünkön keresztül párolog és ezt a kutyák képesek kiszagolni, hiszen nagyon nagy, érzékeny a szaglómezőjük. És az idők során gondolom megtanulták, hogy milyen szagokhoz milyen hangulat társul, így érezheti ha valami bánt még ha nem is mutatod.
Jó példa erre, ami köztudott, hogy a kutyák megérzik, ha valaki fél tőlük.
Itt is a kipárolgó adrenalint szimatolják ki.
Szerintem ösztönös, és tudatos is egyben, ill követik egymást a dolgok.
Az én kutyám, ha sírtam, odajött hozzám, vigasztalt, megnyalta az arcom, kezem. (ösztönös)
Ha ez nem jött be, akkor olyasmikre vetemedett, amit szigorúan tilos volt neki csinálni, pl: kekszet lopott az aztalról!!! és ezzel aztán elterelte a figyelmem, sőt! még csak nem is ette meg, hanem jó messzire elhajította, és elkezdett vadászni rá! Mindent elkövetett, hogy én ne szomorkodjak! Vállalta a kockázatot a lopással. Persze nem büntettem meg, pedig következetes voltam vele! De normál helyzetben nem is csinálta többet! (tudatos)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!