Szuka Yorki ivartalanítás után rendellenesen viselkedik-e? Nem eszik, bágyadt, vérzik. Normális ez?
Az én yorki szukámat egy hónapja ivartalanították. Ő is sűrűbben pisilt egy ideig (lakásban pelsura), de mostanra, több, mint egy hónap után szinte teljesen visszaállt a rendszer.
Bár ezt a vérzés dolgot soha nem tapasztaltam,szerintem figyeld őt fokozottan.
És az én kutyusom is alig-alig evett napokig. Arra figyelj, hogy ne száradjon ki, adjál neki fecskendőből kicsi vizet.
Elhízás: ha odafigyelsz, nem lehet baj. Az én kutyusom még fogyott is, de az első pillanattól kezdve nagyon figyeltünk arra, hogy valamivel kevesebb tápot kapjon, nasi egy ideig egyáltalán nem volt. De imádja az almát, banánt, ilyeneket meg lehet nekik adni.
A gyakori vizelési inger nem gond, hiszen azért ivarszervi műtétről van szó, kicsit fáj, húzódik. Ez el fog múlni.
Viszont a véres vizelet nem normális, semmilyen esetben! Valamit nem jól csinált a doki. Ha csak apróság, az antibiotikum hatására 2-3 napon belül el kell múlnia (pl. apró belső (be)vérzés). Ha nem, akkor mindenképp vidd el orvoshoz, és ultrahangozza meg, hogy nem szakadt-e el belül varrat, stb.!
A biztonság kedvéért: kullancs nem volt benne (a véres vizelet babézia gyanús)?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!