Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Van egy 3 hónapos Border...

Van egy 3 hónapos Border Collie kölyökkutyám és 10 kg az normális?

Figyelt kérdés
border collie 3 hónapos és 10 kg az sok vagy jó?

2013. nov. 28. 18:40
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

"már aggilityre lehetne vinni úgy megy."

Igen, ez az ösztön. Attól még nem lehet ilyen fiatalon agilityzni vele.

De a kedvedért most visszanéztem: az én kan border collie-m 3 hó és 1 naposan pontosan 5,1 kg volt.

Állatorvos mondott rá valamit, vagy nála még nem jártál ezügyben? A szülők mekkorák voltak?

2013. nov. 29. 12:43
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Az én szukám 2,5 évesen 16kiló. És tegyük hozzá hogy jó húsban van. Ráadásul hiába megy mint a golyó, 1 éves kora előtt nem mozgathatod, ha nem akarod, hogy később mozgásszervi betegségei legyenek. Mit adsz neki enni?
2013. nov. 29. 16:35
 13/18 anonim ***** válasza:

Agilityn meg nem növekszik ilyen ütemben az izomzat,sőt...és nem egy 3 hónapos kutyánál.Ráadásul erre a fajtára,ha megfeszülsz sem pakolsz rá +10 kiló izmot,mert nem erre van kitalálva.

Valami nagyon sántít arrafelé.

2013. nov. 29. 17:04
 14/18 anonim ***** válasza:
23%

Ez elég érdekes, mindaz amit leírtatok ide. Az én kutyám 3 hónaposan 7-8 kiló és 39 cm volt, törzskönyvezett szuka border collie.

Az meg egy nagy hülyeség, hogy egy éves kora alatt ne vigye agilityre, mert: "1 éves kora előtt nem mozgathatod, ha nem akarod, hogy később mozgásszervi betegségei legyenek"... Ezt hol hallottad? Akkor 1 éves koráig csak feküdjön a kutya, nehogy baja legyen? Az én kutyám 8 hetes kora óta agilityzik, minden rendben van vele, makk egészséges!

Eléggé félreértelmeztél valamit..

A lényeg, vidd nyugodtan agilityre! Legalább szocializálódik is! Amire pedig figyelni kell az az, hogy 1 éves koráig ne ugorjon, csak letett léceken fusson át az akadályokon, és a zónásokat ne erőltesd olyan 10 hónapos koráig!

Írj nyugodtan, ha kérdésed van. :)

2013. nov. 29. 20:50
 15/18 anonim ***** válasza:
Az én borderem 5 hónaposan 10kg. És valóban egy 3 hónapos kutyán nem lehet ennyi izom.
2013. nov. 29. 21:44
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Egy border max 20 kiló felnőttként is,tehát olyan 5-6-7 hónaposan kell elérnie a felnőttkori testsúlyának a felét.

Az a kutya van nem 3 hónapos,vagy el van hízva,de rettentően,vagy nem border.Ezek a lehetőségek.

2013. nov. 29. 21:53
 17/18 ildi21 ***** válasza:
25%
Az én border colliem is 10 kg volt 3 hónaposan, most 5 hónapos és 13,8 kg. A szülei, meg az összes felmenője sokszoros díjnyertes gyönyörű kutyák. Egyáltalán nem kövér. Egy felnőtt border súlya 16-25 kg között van, ezért a kölykök között is nagy különbség lehet. Ráadásul a borderek 8-10 hónapos koruk körül elérik a felnőtt súlyukat.
2013. nov. 29. 23:10
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem árt emlékezni rá,hogy a mostani kiállítási "borderek" már egyre csontosabbak,szőrösebbek és nagyobbak.Szóval egy ilyen vonalból származó kutyánál el tudom képzelni a 25 kilót(kannál).

De egy 3 hónapos kölyöknek rettenet sok a 10 kiló.Én nehezen tudom elképzelni,még a show kutyáknál is...

Kérdező,honnan van a kutyád,kik a szülei? Csak kíváncsiságból kérdem,érdekel,honnan jönnek ilyen méretek.

2013. nov. 30. 11:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!