Van egy 3 hónapos Border Collie kölyökkutyám és 10 kg az normális?
"már aggilityre lehetne vinni úgy megy."
Igen, ez az ösztön. Attól még nem lehet ilyen fiatalon agilityzni vele.
De a kedvedért most visszanéztem: az én kan border collie-m 3 hó és 1 naposan pontosan 5,1 kg volt.
Állatorvos mondott rá valamit, vagy nála még nem jártál ezügyben? A szülők mekkorák voltak?
Agilityn meg nem növekszik ilyen ütemben az izomzat,sőt...és nem egy 3 hónapos kutyánál.Ráadásul erre a fajtára,ha megfeszülsz sem pakolsz rá +10 kiló izmot,mert nem erre van kitalálva.
Valami nagyon sántít arrafelé.
Ez elég érdekes, mindaz amit leírtatok ide. Az én kutyám 3 hónaposan 7-8 kiló és 39 cm volt, törzskönyvezett szuka border collie.
Az meg egy nagy hülyeség, hogy egy éves kora alatt ne vigye agilityre, mert: "1 éves kora előtt nem mozgathatod, ha nem akarod, hogy később mozgásszervi betegségei legyenek"... Ezt hol hallottad? Akkor 1 éves koráig csak feküdjön a kutya, nehogy baja legyen? Az én kutyám 8 hetes kora óta agilityzik, minden rendben van vele, makk egészséges!
Eléggé félreértelmeztél valamit..
A lényeg, vidd nyugodtan agilityre! Legalább szocializálódik is! Amire pedig figyelni kell az az, hogy 1 éves koráig ne ugorjon, csak letett léceken fusson át az akadályokon, és a zónásokat ne erőltesd olyan 10 hónapos koráig!
Írj nyugodtan, ha kérdésed van. :)
Egy border max 20 kiló felnőttként is,tehát olyan 5-6-7 hónaposan kell elérnie a felnőttkori testsúlyának a felét.
Az a kutya van nem 3 hónapos,vagy el van hízva,de rettentően,vagy nem border.Ezek a lehetőségek.
Nem árt emlékezni rá,hogy a mostani kiállítási "borderek" már egyre csontosabbak,szőrösebbek és nagyobbak.Szóval egy ilyen vonalból származó kutyánál el tudom képzelni a 25 kilót(kannál).
De egy 3 hónapos kölyöknek rettenet sok a 10 kiló.Én nehezen tudom elképzelni,még a show kutyáknál is...
Kérdező,honnan van a kutyád,kik a szülei? Csak kíváncsiságból kérdem,érdekel,honnan jönnek ilyen méretek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!