Ti mit szóltok azokhoz a gazdikhoz akik szerint a kutyájuk őket tekinti falkavezérnek miközben látható, hogy ez nem így van?
Nemtudom. Szerintem, ha egy ember minimálisan normális, elvárja hogy a saját életterét tiszteletben tartsa a kutya, emellett eleget foglalkozik, játszik vele, ott nem lehet nagy gond.
Az hogy más hogy van a kutyájával, nem érdekel addig, míg nekünk a kutya galibát nem okoz. Tenni úgyse nagyon tudsz mit, max sok embert megismerni, és próbálni keresni egy jó társaságot.
Az én kutyám is van, hogy nem játszik más kutyákkal ha elengedem. Máskor meg le sem lehet állítani. MIndenesetre, addig míg nem produkál kirívóan szélsőséges viselkedést, én nem aggódok.
Azt vettem észre, hogy némely kutyák idővel barátkoznak meg egymással, nem mindíg megy egyből minden.
Sok olyan gazdi van pl, hogy találkozunk velük, a kutyája alapból semleges... aztán azon görcsölnek hogy fusson már a kutyájuk az enyémmel, játszanak már... így persze nem lesz semmi, álltalában.
Van, hogy bíztatni kell a kutyát, hogy játszon, ingerelni kicsit. Máskor pedig csak békén kell hagyni hogy csinálja amit szeretne, és kialakul minden. Szerintem az a legjobb.
"olyan mintha félne tőle mert rögtön a gazdi lábához szalad pedig csak játszani akar"
Nekem ez arról tanúskodik, hogy a kutya tapasztalatlan úgymond. Az enyém eleinte csinálta ezt, mikor hozzám került, és elkezdtem "társaságba" vinni. Végül a kíváncsiság győzött. :D
De volt egy szintén kölyök még, aki messzire elszaladt az enyémtől, be a parkoló autók alá. Ezt kb 4x egymás után. Utána felbátorodott, és játszottak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!