Hogy lehet leszoktatni hogy felugráljon?
Ez nálunk is probléma volt mindkét kutyánál. Sőt, az egyik kölyökként kifejezetten a férfiakra szeretett ráugrani. Emlékszem, egyszer szembejött velünk egy csapat srác, s mindet tökön találta. :D
Én erről hanggal letiltottam. Azóta se csinálják.
Ha neked ez nem megy, akkor kérd meg ismerőseidet, hogy találkozzanak a kutyával, de amíg felugrál, ne nézzenek rá, forduljanak el tőle, s mikor feladja, simogassák meg. próbáld meg minél több emberrel ezt eljátszani. Erre megkérhetsz más kutyásokat, vagy érdeklődő idegeneket, de ne lepődj meg, ha semmit nem fognak fel abból, amit kérsz...
Mondanám még, hogy kutyaiskola is szóba jöhet, ha nálunk nem ez erősítette volna fel a viselkedést. A legtöbb embert a felugráló kutya valamiért csak akkor zavarja, ha már felnőtt és nem cukkerálykirálylány.
Nincs futtató felénk és lakásban van, hogy mozogja ki magát?
Másban szótfogad (alap vezényszavak) vissza is jön miután felugrált :(
5 hónapos és pár hete csinálja ennyire, előtte csak ritkán de hát "olyan cuki"
Pár hónap múlva viszont nem lesz "olyan cuki"...
Miért hagyod, hogy elszaladjon?
Mi pl:. a kutyánkat kiskorában a kezdetektől arra neveltük, hogy csak pórázon mehet ki az utcára és akkoris csak mellettünk jöhet. /a kerítése nem is megy ki/
Ha megjönne valaki szembe akkor én át raknám/hívnám a másik oldalamra. /mármint jön velünk szembe valaki aki valószínű, hogy baloldalomon megy el akkor a kutyám a jobb oldalomon van.
És sokszor a hasonlófajátval nem ilyen könnyű /labrador és vizsla keverék/ mert azért csak nem annyi, hogy arra az időre felemelem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!