Kevesebb esély van arra, hogy egy nőstény kutyára támadjon egy másik kutya, mint arra, hogy kanra támadjon?
Járok futni egy mezőre, ahol sokszor találkozok kutyasétáltatókkal, többnyire póráz nélkül vannak a kutyák.
Nekem egy 4-5 kg-s palotapincsi keverék kutyám van, nőstény.
Szeretném magammal vinni futni, mert nagyon szeret sétálni, és így legalább nem egyedül kéne mennem, de én még a gazdás kutyáktól is tartok,hogy esetleg kárt tesznek a kutyámban.
Ez egy gyerekkori megrázkódtatás következménye, egy nagytestű kutya rátámadt a tacskómra s bár nem sérült meg de nagyon megijedtem akkor.(a saját kutyám és a támadó kutya is kan volt)
A mostani kutyámmal nincs gond, nem csak azért mert nem tudna, de amúgy sem bántana senkit, nem megy oda más kutyákhoz, hallgat rám.
Csak ezek a mezőn szabadon sétáló kutyák még hozzám is odajönnek, hát ha még kutyával lennék.
Én abban bízom,hogy a méretére való tekintettel sem támadna rá egy nagyobb kutya, de nem tudom.Szerintetek?
(Kóbor kutyával még nem találkoztam, mindnek volt gazdája -csak azok jó néhány méterrel lemaradva jönnek általában)
Ha vadászik a kutya a másik kutyára akkor tök mindegy hogy milyen nemű.
Ha dominancia alapú a verekedés akkor a szukák szukákkal a kanok kanokkal balhéznak inkább.. de egymással is előfordulhat..
Ez azért függ a szukáktól is, hogy parasztul viselkedik-e, vagy nagyon áldozatként, de alapvetően igen. A kanok kanokra mennek inkább, a szukák szukára, de a kanok sokkal gyakrabban verekednek, mint a szukák, szóval statisztikailag biztonságosabb egy szukával kolbászolni, mint egy kannal.
Viszont a másik kutya méretével elég kevés kutya törődik. Van egy-két fajta, amire jellemző, hogy méltóságán alulinak találja, hogy kisebbekkel kötözködjön, de elég ritka.
Célszerű futás közben kicsit megállni, hogy ismerkedhessen a kutyád a többiekkel...szüksége van társas kapcsolatokra, még ha nem is játékos kutya!
Aztán kocogtok tovább :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!