Beszoktatok avatkozni ha látjátok, hogy már sok a kutyátoknak a játék?
Szerintem ha már egy helyen vannak, akkor igenis szólni kell, bár elég nagy tahóság ha egy gazda nem veszi észre a kutyáján...
Nekem 3 és fél éves kistestű kutyám van. Vígan elvan a kutyák között, de bizony nem díjazza, ha hebrencs kölyök ugrál rajta - szerintem semelyik felnött kutya nem - de nem ugrik neki, hanem ráugat, hogy tessék befejezni, ha a kölyök nem veszi a lapot és a gazdája éppen a futi végén lepcsel akkor bizony én is rászólók, hogy nem szabad, de ilynekor az én kutyám már megy is tovább, tehát kerüli a konfliktust.
Pár hete pont történt egy kicsit vadabb eset.
Kölyökkutya ugrált, levakarhatatlanul, egyre szemtelenebb módon az én kutyám simán jelezte, hogy elég öcsi, söprés, és mentünk tovább, de a kis lüke csak nyomult. Már éppen kiértünk a futi kapujában toporgott a kutyám, mikor megjelent egy nagyobb, idősebb kutya és mint kiderült ezzel a kiskölyökkel lakik együtt. A kutya benyomult és ketten macerálták az enyémet olyan szinten, hogy bizony ki kellett kapnom a szituációból, mert a gazdára nem hallgattak és félő volt hogy az enyém húzza a rövidebbet.
Egy másodperc alatt kikaptam és kilógattam a kerítésen. A gazdája akkor tudta csak lefogni az övét.
Tipikus falkaviselkedést produkáltak.
Igen, ha úgy látom gáz van, beavatkozom. Főleg amikor az enyém balhézik. De akkor is, amikor őt gyepálják, viszont akkor később.
Én semmilyen formában nem tolerálom a párzó mozdulatokat a kutyámtól, és más kutyájától sem. Ezért azonnal fenyegetően lépek fel, ha meglátom. Az enyém is szuka, de mindenkit elzavar "hátulról". Ha nem szól a másik gazdája, akkor szólok neki, hogy ugyan, szóljon már. Ha ekkor sem teszi meg a megfelelő lépéseket akkor konkrétan berúgom a kutyát a sajátomról. Lehet, hogy ez durván hangzik, de ahogy az én kutyám sem mászik rá másra, az enyémre se másszanak. Különben ez ritka, de volt már rá példa. Az enyém lerendezi simán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!