Van arra vonatkozóan bármilyen előírás, hogy egy panellakásban legfeljebb hány kutya tartható, és azok mekkora zajt csaphatnak este 10 után?
Minden tömbháznak van házirendje, ami lókakit sem ér, mivel a törvény számít!!! Tehát: az állatvédelmi törvényt kell alapul venni, ott le van pontosan írva, hogy a kutya tömegétől függően hány m2-nyi helyet kell neki biztosítani.
A zaj pedig nem csak este tíztől számít, hanem egész nap. Persze nehéz meghatározni, hogy mi van már az egészséges szint fölött, egy-két vakkantás belefér, de a hosszú percekig- órákig tartó ugatás már zavarhatja a lakókat, akik emiatt jogosan tehetnek bejelentést.
-kispalikee-
Tévedés, hogy azért ugatnak, mert elmennek a gazdák. Én is elmegyek, mégis szépen csöndben alszik addig a 3 kutyám. Azért ugatnak, mert nincsenek megnevelve, de ez téged nem érint, csak a pontosság kedvéért írtam le.
Szerintem beszélj a tulajdonosokkal, hogy kezdjenek valamit a helyzettel, mert ez nem olyan, mint pl. egy kisbaba, hogy nekiáll bőgni, nem tudsz mit tenni. A kutyát nevelni lehet és kell, ami az ő kötelességük.
-kispalikee-
Biztos van valami házirend, amiben benne van a tartható kutyák száma. De ne akarj kitolni az illetővel, még mielőtt bármilyen hivatalos szervhez fordulsz, előtte beszélj vele.
Az nem normális dolog, hogy a kutyák ugatnak egyedül a lakásban. Szeparációs szorongásuk van, ami nevelhető, és csak a gazdin múlik.
Nekem is van kutyám, és a lakásban max egyet-kettőt ugathat (akár azért, mert jön valaki, akár játékból, stb.) utána azonnal lecsitítom.
Senkit nem érdekel a házirend, mert az nem mérvadó.
Előírás: kiststűnek 10, közepesnek 15, nagynak 20 nm hely kell, csoportos tartásnál 6 nm az előírás.
Erre csendhábortást nehezen intézel, mert ha ott a gazdi, a kutya csenben van, ha nincs, akkor meg a rendőr figyelmeztesse a kutyát h csendesebben?
Ez birtokvédelmi eljárásnak néz inkább ki, jegyzőnél kell kérni, illetéke 5000 Ft.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!