Félős kutya, tanácsok?
Figyelt kérdés
Ideiglenes befogadó vagyok, néhány napja hozzám került egy félős nj.keverék szuka, 2 éves. Először borzalmasan félt, morgott, nem lehetett a közelébe menni (idegenekkel most is így tesz), velem viszont már feloldódott, örül nekem, játszik, csóvál, stb., már van is rá gazdijelölt, viszont szeretném "rehabilitálni", a félénkségét oldani, kb. 2-3 hét lenne erre. Tudnátok tanácsot adni, hogyan csináljam? Séta közben is nagyon bátortalan, pár méter után visszafordul. Hogy csináljam, hogy ne legyen ilyen félős, az új gazdinál nem biztos h bevágódna a morgással :D Nevelésben még annyira nem vagyok otthon, minden tanácsot szívesen fogadok :) Köszönöm.2013. nov. 12. 00:59
11/17 anonim válasza:
Gratulálok az új családtaghoz! Képen is megmutatod?
12/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm :) estefelé töltök fel róla képet :)
2013. dec. 5. 18:27
16/17 A kérdező kommentje:
Igen köszi, nagyon imádnivaló :)
2013. dec. 5. 23:38
17/17 anonim válasza:
Tüneményes:)
Néha írj róla, hogy alakul a viselkedése és mit próbáltál ki vele/nála!
Tanácsként én csak annyit tudok mondani, hogy ha megijed soha nem szabad nyugtatgatni a kutyusokat, úgy kell tenni, mintha nem történt volna semmi és más irányba menni, vagy megpróbálni elterelni a figyelmét. Az én első kutyám nemcsak félős, de retteg a zajoktól, sajnos ez nem csillapodott az évek folyamán. Őt ilyenkor nem lehet kizökkenteni sem kajával (nem kajás), sem játékkal (nem igazán tud játszani sem). Csak az marad, hogy teszem tovább a dolgomat, de lopva figyelem, nehogy kárt tegyen magában. Sokszor fixírozta még a TV tetejét is, hátha ott biztonságosabb pl. vihar idején, szóval nagyon kell rá ügyelnem.
Nem tudom, hogy segítettem-e, remélem:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!