Ha választanod kéne melyik mellett döntenél, és miért? Rottweiler, bullmasztiff, amerikai bulldog. Ha hasonló jellemű, alkatú kutyát tudsz, azt is írd bátran. (fajta, és miért ez? )
Nekem van Amerikai bulldogom és AMstaffom is !
Mindék kutyát ajánlom nyugodt szívvel , mert imádják a gyerekeket , nem ugatnak feleslegessen , nem is csavarognak , persze ha nincsen kerítésed, akkor elmehetnek ! Na de gondolom van :)
A 2 közül valamelyiket nyugodtan választhatod .
Kedves Kérdező!
A házat minden kutya őrzi, ahogyan a családját is védelmezi, amint családtagnak érzi magát.
Ugatásra bármelyik kutya rászokhat ennek többféle oka lehet, dominancia, unalom, félelem, bizonytalanság....stb. tény hogy vannak kifejezetten ugatós, és ugatni nem tudó kutyák is (bár ez utóbbiak általában vonyítanak ami még rosszabb) de a túlzott aktivitás bármelyiknél előfordulhat függetlenül attól milyen hangot ad ki.
Miden kutya okos és a megfelelő módszerekkel, elegendő foglalkozás mellett könnyen tanítható.
A gyerekekhez való viszony főként nevelés függvénye, de a nagy testű kutyák általában könnyebben okoznak sérülést még ha akaratlanul is, ezért mindenképpen nevelést igényelnek.
Ami viszont fontos! Az Őrző-védő kutyákat mindenképpen képezni kell!!! képzés hiányában kontrollálatlan marad az erejük, az energiájuk, és nem utolsó sorban a viselkedésük.
Egy Ö-V kutya rengeteg időt igényel, és olyan gazdit aki biztos kézzel tudja fogni, vagyis agilis, maga is tekintélyt parancsoló, határozott és domináns.
Csavarogni is bármelyik kutya tud akinek alkalmat adnak rá, ebben nagy szerepe van az ivarzási időszaknak, ettől függetlenül tévedés lenne azt állítani hogy ezért csavarognak.
Gyerek mellé, nem tapasztalt kutyásnak inkább egy közepes testű kutyát ajánlanék, vagy valamiféle retrievert.
Köszönök először is a válaszokat, és várom a továbbiakat is :)
Annyira kezdő már nem vagyok kutya ügyben. Kicsiként volt egy keverék kutyának, majd egy felnőttként hozzánk került német juhász (amit megjegyzek az ezt ajánlóknak, hogy sokat ugatott). Majd ezt követően volt egy labrador keverékünk...ez utóbbit én tanítottam egyedül mindenre, és nagyon szófogadó kutya. Tudok olyan fajta, amivel könnyű, de azért a apja vére benne van, hozzá is olykor erős kéz kell. Ne úgy értsétek, hogy vertem, soha nem emeltem/emelek rá kezet.
Majd, hogy szüleimtől már külön élek -a kutya ott maradt-, így szeretnék egy sajátot. Mivel pedig a zömök alkatúak tetszenek nagyon, így a fent említett fajták amik bejönnek. Viszont nem szeretném, hogy feleslegesen sokat ugasson, mert van olyan fajta, amire ez alapból nem jellemző, viszont van amelyikre igen. Meg mivel párommal gyerekeket is tervezünk örülnék, ha minden gond nélkül velük is kijönne majd a kiválasztott kutya.
Aki pedig írta, hogy volt rotija, de utálta a gyerekeket. Nem azért mert volt valami rossz élménye velük kapcsolatban? Mert ez egy olyan fajta, amihez ezt alapból írja az ismertető, meg már TV-ben is láttuk, hogy védelmezi gazdája gyermekét, és imádja.
Utolsónak:
Neked és a többieknek is köszönöm a választ!
Bordeaxi kutyában nem is gondolkoztam, mert az nem tetszik annyira, valahogy nem jön be.
Az amstaff-hoz: utánanéztem, de úgy érzem az nem nekünk való kutya. Tudom minden kutyához sok idő és energia kell, de ehhez kimondottan. Olvastam ugyanis, hogy szeret a figyelem középpontjában lenni.
"Mivel egy terrier-ről van szó, a kisebb háziállatokra zsákmányként tekinthet." Azt viszont nem akarom, hogy a mai "erős" szerkezetű madárkalitkát összetörve, esetleg a kis papagájunkat zsákmánynak tekintse. Még ha nem is tudná összetörni a kalitkát, a madár számára ez hatalmas stressz lenne, főleg, hogy egy félénk kis bohóc.
Ill. olvastam, hogy a feléje barátságosan közeledő emberrel -, vagy akár kutyával- kész rögtön barátságot kötni. Nekem ne legyen senki, aki el tudná csalni, főleg még kölyökként. Meg ez kicsit ellentmond az általad írt szuper házőrzőnek...mondjuk nem szeretném, hogy felesleges ugatásokba kezdjen. Volt már majdnem elég nagy problémánk olyanból, hogy a kutyánk kicsit többet ugatott a kelleténél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!