Tápot kellene váltanom?! Vagy maradjak ennél? Csak finnyás?
Jelenleg csirkés Brit premium táppal etetem, az alapjáraton is finnyás csivava keverékem. Viszont nem eszi. Próbáltam már más táppal is, bio táppal, ami nem tartalmazott csirkét, azt se ette. Ha új fajta tápot kap, akkor első pár napban eszi, utána ott hagyja. A széklete normális, a szőre is fényes ettől a Brit-től, csak az a probléma, hogyha szárazon kapja nem eszi meg, májkrémmel megeszi, de egy idő után így is megmakacsolja magát.
Jelenleg száraz tápot kap csak, és úgy turbózom fel, hogy 2-3 ilyen kisujjnyi körömnyi jutifalit nagyon apró darabokra szétszedek, ezt keverem bele, így nem tudja csak azt kienni, s így eszi a tápot is, van hogy az egészet is megeszi.
Ez nekem nagyon válogatós hisztire hajaz.Ha a táppal lenne gond,akkor az első pár napban sem enné.Megszokta,hogy amint ő sztrájkolni kezd,te veszel neki másikat.
Válassz ki 1 tápot,ami anyagilag neked a legjobb,és persze a minősége is megfelelő és azt add neki.Ha nem eszi meg,elveszed előle és másnap ugyanazt megkapja.Sokáig nem fogja húzni az időt,mert egy éhes kutya mindent megeszik.
A kutyusod hisztikirálylány :D
Azért makacskodik, mert a gazdi megengedi neki.
Ha 4 napig nem adsz mást, meg fog enni bármit.
A kutya (még egy csivava is) kibírja több napig is kaja nélkül.
Ne hagyd neki, hogy válogasson. Kiteszed a kaját, ha 10 perc múlva is ott van akkor vedd el és csak következő étkezésnél adj neki újra. Egy idő után meg fogja enni, nyugi.
Igen, sajnos hisztikirálynő... 1éve van nálunk, előtte, ha jól tudom... akkor felvágottal, házi koszttal etették. Elején meg se ette a tápot, akkor kevertem nedves táppal, májkrémmel. Utána megmakacsolta magát, hogy már azt se ette. Mikor már 3.4.alkalommal dobtam ki így a tápot, akkor döntöttem el, hogy többet nem keverem. Simán, szárazon fogja enni, mert nem azért veszem, hogy kidobjam.
Szárazzal csináltam ezt felveszem, nem kap mást dolgot. 1,5hétig bírtam kb, mert olyan szinten korgott a gyomra, hogy nem tudtam aludni tőle. De jó, akkor bekeményítek. Csak hát 1,5hét... olyan soknak tűnik egy 3,5kg-os kutyánál.
Igen,jo otletek,mas kutyaknal...
de ne felejtsetek el, ez egy csivava, konnyen lemegy a vercukorszintjuk. Nekik enni kell valamit,hogy ne legyenek rosszul. Napi ketszer kell etetni!Szoval ez van,nem koplaltathatod, a koplalonapot pedig bizd a kutyara, o tudja,mikor mi jo neki,nem jatszanek az eletevel. Nekem is volt csivim,12 evig elt sajnos csak,de meg ez is csoda,olyan sulyos rendellenessegei voltak, de a kajajaval sosem jatszottam,ha eppen nem evett mast,kapott csirkemajat,de muszaly nekik napi ketszer valamicsket enni.Es ettol fuggetlenul sosem erezte,hogy o egy kiralyno,akit en kiszolgalok,halas kis dorgolodzos kis kutyus volt cserebe,sosem volt senkivel agressziv.
Ez nem koplaltatás te jó isten!! Senki nem azt mondta,hogy ne adjon neki enni!
Ott van előtte az ennivaló és nem eszi meg,akkor szerinted koplaltatva van a kutya?Ne legyél már debil komolyan.
A kutya válogat és ha a tanácsodat megfogadva csirkemájat adnának neki,garantálom,hogy mást többé nem enne meg!
Aztán az egyoldalú csirkemájas étrend meg jól kicsinálja a kutyát.
Mellesleg,a vércukra minden kutyának normális,ha jó helyről van hozva.Szóval a saját kutyád a más rendellenességével is jó példa arra,hogy rossz helyről ilyen kutyákat lehet hozni.
Önmagában egy csivava is ugyanolyan egészséges,mint bármi más.Ha nem 25 ezerért vesszük egy szaporítótól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!