Milyen jelekből lehet látni, hogy a kutya érzelmileg nagyon kötődik a gazdájához?
Az érzelmeket hagyjuk, mert egyáltlán nem bizonyított - bár gazdik által tapasztalt - hogy vannak ilyenjeik.
A kötődést nagyon egyszerű tesztelni: ha sok kutya között, nyílt terepen ,ahol ezer más érdekes dolog van, nem tudsz elbújni előle, vagy ha el is bújsz, azonnal megkeres.
Ha nagyon kötődikről beszélünk akkor pl el se megy tőled távolra..
A kötődés az olyan mint egy gumikötél ha a kutya túl messze megy akkor visszarántja a gazdához.
Követ mindenhova, lakáson belül és kívül is. Ő az a kutya, akit nyugodt szívvel tudok póráz nélkül sétáltatni, mert az 5 méteres körzetemből bármi érdekes szag miatt sem megy ki. Sőt, ha megáll valahol szaglászni, és én közben lassan továbbsétálok, amint "végzett", rögtön fut vissza hozzám. Olyan mint egy mágnes:) Lakáson belül is ugyanez van, nem csukódhat be ajtó előtte, mert mindig abban a szobában kell lennie, ahol én vagyok.
Szerintem a kötődés jele az is, hogy a lábamnak dőlve szeret aludni, vagy időről időre odajön, megszagol, majd visszamegy aludni, mintha lecsekkolná, hogy vagyok:) Ha hazajövök, 10 percig egymásnak örülés a program, veszettül csóvál, két lábon áll (neki meg van engedve, hiszen 3 kiló, és tiszta a lába:) ), nyalakodik, szóval egészen magán kívül van hogy végre ott vagyok mellette:)
Szerintem az is kötődés, hogy az igazán fontos helyzetekben (úttesten átkelés, kapun ki-be járás) mindig, de tényleg mindig hallgat rám. Ja, és mindig előreenged az ajtóknál, leül hogy menjek át én, és utánam jön be:) Pedig soha nem tanítottam rá:)
szerintem a legtöbb kutya kötődik a gazdájához, csak máshogy "fejezik ki". Ez inkább nevelés, bánásmód kérdése szerintem.
Bár fene tudja. Kölyök kora óta van nálam a kutyám, hallgat, figyel rám, szinte "lemásol" engem. Sokszor olyan, mintha igyekezne a kedvemre tenni - bárhol bármilyen szituációban. Érdekes, hogy amikor tanítgatni igyekeztem, az sosem olyan tartós, mint amikor van egy konkrét elképzelésem arról, hogyan viselkedjen x szituációban. Mintha érzékelné a gondolataimat, és egyből aszerint viselkedik. Akkor is, ha korábban nem volt olyan.
Nem tudom, ez kötődés e, de ha nem kötődne, ezeket biztos nem tapasztalnám nála.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!