Hogyan tud egy tenyésztő számlát adni?
Figyelt kérdés
A kiskutyához számlát ígérnek egyesek.Adóznak?Mi után?2013. nov. 6. 13:26
11/18 anonim válasza:
ja és a legnagyobb anomália: az FCI tiltja az üzletszerű tenyésztést így elvileg pl. KFT nem lehet tulajdonos ;) így nagyon sok mindenről pl FCI rendezvényekről, alom bejelentőről, tk-ról stb nem is tudsz céges számlát kérni ;) vicces nem?
12/18 anonim válasza:
Szerintem elszámolható: kiállításra utazás díja, szállásdíj, állatorvosi költségek, kutyatáp, kozmetikus, felszerelések... Külföldi fedezéskor az utazás, szállás, szállítási költségek mindenképp... De jó könyvelő kell hozzá, aki ért ezekhez.
13/18 anonim válasza:
Pont ezt akartam irni, hogy kutya nem lehet KFT néven, az emlitett FCI szabály miatt. Ráadásul ugy lenne korrekt az egész adózás, ha magát a tenyészetnek az egészét nézed. Kiadás, és bevételi oldalon is. Egy szuka jó esetben max. 4-szer ellik, és költséges előtte, és utána is, mert élete végéig ápolod, szereted, költesz rá. nem lehet csak azt nézni, hogy mennyi a bevétel az eladott kölykökből.
14/18 anonim válasza:
Hát pont ezért szakma a könyvelés, és nem hobby. A kutyák után kapott bevételből levonod az igazolható kiadásaidat (tehát tápot, nyakörvet, mentolos rágókát mittéménmit szépen számlával megveszed) És igyekszel kifogni egy jó könyvelőt, aki kihozza az év végi mérlegedet pozitívra, mert ha tartósan veszteséges a vállalkozásod, biztos lehetsz benne, hogy kopogtatni fognak nálad. Amúgy senki nem örül ennek, de már elkezdték a tenyésztőknél is a próbavásárlásokat, szóval én nem kockáztatnék.
15/18 A kérdező kommentje:
Azt tudom,hogy régen épp emiatt nem lehetett megadóztatni a kutyatenyésztőket.Nem lehetett követni a kiadás/haszon arányokat.Mondom a legegyszerűbb példát.Az ember ideje is pénz,milyen órabérbe készítem fel a kutyát a kiállításra,vagy ki fizeti a kieső napokat a munkahelyen amikor a megszülető alom miatt fizetettlen-re megyek?A végén megint állambácsi beszél le a terveimről?
2013. nov. 6. 15:20
16/18 anonim válasza:
Sehol nem adóznak ilyen miatt csak nálunk... ha külföldön számlát kérsz kölyökről, fedeztetésről bármiről akkor kiröhögnek.
Nekem jó a könyvelőm, szóval megoldjuk de így se egyszerű..
17/18 anonim válasza:
külföldön sokhelyen csak magadnak kell a számla hgoy te tudd a kiadásaidat, amit bevallasz bevallasz amit nem nem..
A különbség hogy mi az éretlen gyümölcsöt is ellpojuk, nehogy más lopja el előlünk nem hogy azt a 27%ot :D (vagy 18at tök mindegy). Külfödlön azért ez nem így megy..
18/18 Akiteki válasza:
Elég sok lehetőség van a bevétel és a költségek legalizálására. Nem tartok ingyen adótanácsadást, mert itt úgyis jönne a sok névtelen okoska és bizonygatná, hogy jobban tudja. Ha írsz pü-t, szívesen elmondom a lehetőségeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!