Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nem jelez, ha "akció" van....

Nem jelez, ha "akció" van. Kutyapelus avagy sem? Ez itt a kérdés!

Figyelt kérdés

Nem vagyok kutyapelus párti, azt gondolom, hogy átmeneti megoldás, és később csak magunkat szívatjuk meg. De olyan kutyám még nem volt, aki nem szaglászna, jelezne, hogy kell neki. Pedig ő nem teszi. Ő feláll, arrébb megy a helyéről, és egyszerűen bepisil, bekakil. Azt veszem észre, hogy sétáknál sem szívesen végzi el a dolgát szabadban, akkor sem, ha magunk vagyunk. Futtatón inkább, ahol szabadon van, de pórázon csak kivételes esetekben. Pedig megy a jutalomfalat, a nagy dícséret, ahogy kell. Minden kaja és felkelés után lemegyek vele. Sétálunk akár 1-2 órát is, de hazahozza. Ha hazajövünk, úgy örül, hoyg bepisil. Ha enni kap, szintén. Egyébként napi 4-5 séta van, játszunk a lakásban is, foglalkozom vele. 3 hónapos szuka. Ahogy emlékszem a korábbi kutyáimra, meg beszélek másokkal, a többiek már jeleznek valamennyire ennyi idősen.

Párom szerint kéne neki pelenka, mert akkor legalább egy helyen lenne a dolog. Nem tudom, kicsit tanácstalan vagyok. Jövőhéttől megyek vele oviba, ahol beszélek majd szakemberekkel, de addig is, mit gondoltok?

2013. nov. 5. 14:30
 1/10 anonim ***** válasza:
Hány éves?
2013. nov. 5. 14:36
 2/10 anonim ***** válasza:
0%
oviban is azt fogják mondani, hogy kutyapelus :D nálunk is volt :) majd kinövi, de hidd el sosem árt, hogyha ki van rakva még 5 év múlva sem, sosem tudhatod mikor jön rá hirtelen, és vissza kell tartania..
2013. nov. 5. 14:37
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Hát ez jó kérdés.

Azt tudom, hogy azok a gazdák akik pelusra szoktatják a kutyájukat sokat szenvednek később, mert a kutya egyszerűen nem ürít az utcán.

Én inkább felmosnék - vagyis tettem ezt hosszú ideig - amig nem válik szobatisztává a kutya. Ha a lakásban, a közlekedő részen kő van lerakva nem annyira problémás a dolog. Egy a fontos, hogy ecetet használj és járj le vele továbbra is rendületlenül sűrűn.

2013. nov. 5. 14:37
 4/10 anonim ***** válasza:

.....azt még hozzátenném, hogy a kutyám 8 (!!!) hónaposan lett szobatiszta - képzelheted mennyi ősz hajszálam van:) És bizony a mai napig nem igazán jelez:)

Jelenleg 3 és fél éves és eltekintve egy-két hasmarstól soha nem volt becsinálás.

2013. nov. 5. 14:43
 5/10 Imola Ágnes ***** válasza:
Még pici, ez változni fog. A pellenka sem garantálja, hogy oda fogja végezni a dolgát. Én inkább azt javasolnám, hogy indulás előtt vezess be egy rövid rituálét, pl. tegyél ki egy pici szőnyeget az ajtó mellé, és mielőtt lemetek fektesd oda, vagy ültesd oda... hamar megszokja, hogy ha ott van, utánna mehet ki, és így jelezni fogja ezzel... arra figyeljetek, hogy ha véletlenül is arra ül, fekszik, rögtön vigyétek le, hogy tudja összekötni.
2013. nov. 5. 14:44
 6/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm, ez a szőnyeges tetszik. Így tulajdonképpen a sétával fogja összekötni, nem? És hogyan vezessem rá, hogy a pisivel kösse össze?

Az ecetes jó ötlet, most egyben válaszoltátok meg, több kérdésemet. Mondjuk 6-7 liter vízbe mennyi ecetet tesztek? Eddig kevés Domestossal mostam fel, de az gondolom nem túl neki, pont ezen gondolkoztam, hogy mire kéne váltani.

2013. nov. 5. 14:51
 7/10 anonim ***** válasza:
Hogy mennyi ecetet? Érzésre rakom bele, talán olyan kispohárnyit (2dl?)
2013. nov. 5. 15:04
 8/10 anonim ***** válasza:

A domestosnak ammónia szaga van, az inkább visszavezeti oda, mint hogy távol tartsa, mert a pisinek is ammónia szaga van, az ecet viszont tökéletesen szagtalanít.

Az meg, hogy pórázon nem akar üríteni, szerintem természetes, az én kölyköm sem szeret, de én bátran elengedem kisebb placcon a ház mellett is, ami két út között van. Mindig van falat, és simán visszajön, meg azt is már egész stabilan tudja, hogy nem léphet le a járdáról.

2013. nov. 5. 15:21
 9/10 anonim ***** válasza:
Nálunk is csak kivételes esetben végzi a dolgát pórázon, sőt igazából a kerten kívül is... Az ugye az alap, utólag nem szabad leszidni a kutyust, ha "meglepit" találtok. De attól még ha az orrod előtt kezdi el dolgot rá lehet, sőt rá is kell szólni. Ha felkapod abbahagyja úgyis a nagy ijedségben, és kirobogsz vele a szabadba. Az meg megint más, hogy örömében bepisil, ennyi idős korban simán előfordul, nálunk is ez volt régebben, de kinőtte.
2013. nov. 5. 16:37
 10/10 anonim ***** válasza:
Amit már itt is annyiszor elmondtam, meg mindenkinek akinek ilyen gondja van: én boxot használok a fiatal kutyáimnál. Abban vannak éjszaka, ill. amikor nem vagyok itthon. Több előnye van, többek között h a kutya rendszert tanul. Illetve szobatiszta lesz. Nekem az egyik kicsim 3,5, a másik 4,5 hónaposan szobatiszta volt - ami azt jelentetett h már nem kellett felmosnom és napközben 4-5 órát valamint a teljes éjszakát kibírták. A kutya a saját helyére nem piszkít - ha nem tud onnan elmenni - alapelv alapján. Én ennek a híve vagyok ;o)
2013. nov. 5. 21:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!