Nem jelez, ha "akció" van. Kutyapelus avagy sem? Ez itt a kérdés!
Nem vagyok kutyapelus párti, azt gondolom, hogy átmeneti megoldás, és később csak magunkat szívatjuk meg. De olyan kutyám még nem volt, aki nem szaglászna, jelezne, hogy kell neki. Pedig ő nem teszi. Ő feláll, arrébb megy a helyéről, és egyszerűen bepisil, bekakil. Azt veszem észre, hogy sétáknál sem szívesen végzi el a dolgát szabadban, akkor sem, ha magunk vagyunk. Futtatón inkább, ahol szabadon van, de pórázon csak kivételes esetekben. Pedig megy a jutalomfalat, a nagy dícséret, ahogy kell. Minden kaja és felkelés után lemegyek vele. Sétálunk akár 1-2 órát is, de hazahozza. Ha hazajövünk, úgy örül, hoyg bepisil. Ha enni kap, szintén. Egyébként napi 4-5 séta van, játszunk a lakásban is, foglalkozom vele. 3 hónapos szuka. Ahogy emlékszem a korábbi kutyáimra, meg beszélek másokkal, a többiek már jeleznek valamennyire ennyi idősen.
Párom szerint kéne neki pelenka, mert akkor legalább egy helyen lenne a dolog. Nem tudom, kicsit tanácstalan vagyok. Jövőhéttől megyek vele oviba, ahol beszélek majd szakemberekkel, de addig is, mit gondoltok?
Hát ez jó kérdés.
Azt tudom, hogy azok a gazdák akik pelusra szoktatják a kutyájukat sokat szenvednek később, mert a kutya egyszerűen nem ürít az utcán.
Én inkább felmosnék - vagyis tettem ezt hosszú ideig - amig nem válik szobatisztává a kutya. Ha a lakásban, a közlekedő részen kő van lerakva nem annyira problémás a dolog. Egy a fontos, hogy ecetet használj és járj le vele továbbra is rendületlenül sűrűn.
.....azt még hozzátenném, hogy a kutyám 8 (!!!) hónaposan lett szobatiszta - képzelheted mennyi ősz hajszálam van:) És bizony a mai napig nem igazán jelez:)
Jelenleg 3 és fél éves és eltekintve egy-két hasmarstól soha nem volt becsinálás.
Köszönöm, ez a szőnyeges tetszik. Így tulajdonképpen a sétával fogja összekötni, nem? És hogyan vezessem rá, hogy a pisivel kösse össze?
Az ecetes jó ötlet, most egyben válaszoltátok meg, több kérdésemet. Mondjuk 6-7 liter vízbe mennyi ecetet tesztek? Eddig kevés Domestossal mostam fel, de az gondolom nem túl neki, pont ezen gondolkoztam, hogy mire kéne váltani.
A domestosnak ammónia szaga van, az inkább visszavezeti oda, mint hogy távol tartsa, mert a pisinek is ammónia szaga van, az ecet viszont tökéletesen szagtalanít.
Az meg, hogy pórázon nem akar üríteni, szerintem természetes, az én kölyköm sem szeret, de én bátran elengedem kisebb placcon a ház mellett is, ami két út között van. Mindig van falat, és simán visszajön, meg azt is már egész stabilan tudja, hogy nem léphet le a járdáról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!