Milyen kutyát válasszak?
Én csak annyit tudok mondani, hogy nagy testű fajták sajnos korábban halnak, mint a kicsik.
Mivel többet eszik, ha valami problémája lesz később (pl. vesebetegség, csirkeallergia), akkor jóval drágább lesz az etetése is.
Persze ha ezeket már mind átgondoltad és pénz is van, akkor hajrá! :)
Dobermann is jó, vizsla is, ausztrál pásztorkutya, Collie, shetlandi juhászkutya.
ha házőrző is kell, akkor első kettő szerintem jó, a vizsla nagyon igényli a napi sétát
Szerintem a dobi vagy a roti sok lenne neked. Ezt most nem rosszból mondom, egy felnőtt, határozott, vezetőtípusú embernek is sok lenne elsőre. Hozzájuk már komoly tapasztalat kell, és a bolognese nem az.
Én fiatal, huszonéves lány vagyok. Ideiglenesbe volt nálam egy ambull 6 hónapig. Imádtam, de mindent megtettem, és annyit értem el nála fél év alatt, hogy láb mellett sétál. A kutyákra ment ezerrel, torokra, ahogy "kell". Mindegy, hogy kicsi, nagy, kölyök, felnőtt, szuka, kan, barátságos, vagy domináns. Vittem tanfolyamra, mindent megpróbáltam, de semmi. Még az oktatók is azt mondták, hogy ilyet ritkán vagy soha nem láttak eddig. Most már új gazdája van egyébként, de amennyire tudom, őt sem fogadja el. Pedig egy 120 kilós fickó, aki problémás kutyákkal foglalkozott egész életében.
Most ez egy véglet, tudom. De nem tudhatod, hogyan alakulnak a dolgok, és ha esetleg rosszul, fel vagy készülve hasonlóra?
Lakik felettünk egy kan roti, így első kézből hallok mindent tőlük. Meg jóban is vagyunk. Most 2 éves, voltak suliban, oviban, de alig ért valamit. A gazdik egy fiatal csajszi, és a barátja, szintén velem idősek. Olyan szinten domináns a kutya, hogy alig tudnak elmenni más kutyások mellett. Olyan, hogy futtató, játék, a többi kutyával, ki van zárva. Emberekkel persze egy kezesbárány, de ez önmagában kevés.
Az én kutyám sem egyszerű eset, pedig ő még csak 5 hónapos. De már most keményen kell fognom, mert biztos, hogy elkanászodik, ha nem vigyázom.
Szerintem neked tökéletes lenne egy vizsla, egy border collie, egy labrador. De roti vagy doberman semmiképp sem.
Olyan kutyát szeretnék aki örzi is a hàzat, de könnyen nevelhető és barátságos is legyen más kutyákkal.
A roti és a dobermann sem könnyen kezelhető, sőt, finomat szólva sem barátságos más kutyákkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!