SOS! A tacskóm lenyalt egy negyed kávéskanálnyi nutellát, ennyi kakaó kiütheti a máját?
"Egy evőkanál mogyorókrém piritóssal 200 kalória, ami nem vészes, de 11 gramm zsírt tartalmaz ( ebből 3,5 gramm telített zsírsav) és 21 gramm cukrot ( kb. 4-5 kockacukornyi mennyiség), ami kissé soknak tűnik.
A Magyarországon forgalmazott Nutella összetevői: cukor, növényi olaj, mogyoró 13%, zsírszegény kakaópor 7,4%, sovány tejpor 6,6%, tejsavópor, emulgeálószer: lecitinek (szója); vanillin."
szóval cukor "mérgezést" hamarabb kap tőle mint kakaót...
Köszönöm utolsó!
Én is ebben bízom, hogy egy nyalatnyi nutellában talán nincs annyi kakaó, ami veseleégtelenséget, májleállást okozna. De nagyon be vagyok sz... nutellázva.
Gyorsan adtam neki egy nagy marék tápot neki, hátha másképpen szívódik fel...
nem kell aggódni, egy sima tejcsokoládéban jóval több kakaó van mint egy nutellába.
PL a boci csoki:
cukor, kakaómassza, kakaóvaj, zsíros tejpor, tejsavópor, tejzsír, mogyorópaszta, emugeálószer (szójalecitin), természetes aroma.
Kakaó szárazanyag legalább 30%.
Nagyon köszönöm!
Egyszer a másik kutyám evett meg egy silány minőségű teljes tábla tejcsokit (egyszerűen ellopta a magas polcról), és semmi baja nem lett, persze egyből hívtam a dokit, azt megúsztuk. De a tacsim olyan apró, arra gondoltam, neki egy nyalatnyi is megárthat. Most kezdek lenyugodni, de fél szem rajta van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!