Parvovírus, megmarad a két hónapos kutyám?
De miért kellett moströgtönazonnal? Nem igaz, hogy pár hónapot nem éltetek volna túl kutya nélkül! Hát baz, én is szeretnék egy házat, medencével, fullos audit meg minden, hát mi az hogy én erre gyűjtsek? Az élet nem így megy, erre most majd rájössz a saját károdon! Csak szegény kutyust sajnálom... Ja! És igen, fajtiszta, mert nincs benne elefánt, egér, gorilla, hanem nagy valószínűséggel kutya, na de hogy FAJTAtiszta, azaz valóban németjuhász-e és nincs-e benne palotapincsi, labrador vagy egyéb, az már koránt sem biztos!
A másik meg, hogy ha tudtátok, hogy nincs semmi oltása, MINEK KELL PÉNZT ADNI egy büdös szaporítónak?! Miért nem lehet sarkon fordulni és otthagyni a francba a nyakán a kutyával??? Mert lehet megtanulná végre, hogy így nem kell senkinek kutya és abbahagyná az orrba-szájba szaporítást, hogy még 20 ugyan ilyen beteg kiskutya szülessen, akik majd szenvednek??? Mik vannak...
És hogy honnan kellett volna tudnod? Ismered azt a kifejezést hogy "utánanézés, utánaolvasás"? Ott van előtted az internet, nem hiszem el hogy nehezedre esett volna elolvasni pár írást is hogy miért nem hozunk el putriból kutyát. Egy szaros telefon után annyit tud járkálni az ember, minden létező dolgot elolvas, de egy ÉLŐ állatért, akit jó esetben 10-15 évre a társának, na annak nem.... Hihetetlen... az agyam dobom el az ilyenektől... Egy szaros telefon után annyit tud járkálni az ember, mind
És ha most halt meg,akkor már nem kell körültekintőnek lenni a következő kutyánál?
Ha tönkremegy a telefonod,akkor másnap már mész is a boltba és megveszed akár a 5 ezres gagyi telefont is?
Nyilván nem,hanem vársz,gyűjtesz,és veszel egy olyat,ami neked is megfelel.
Egy élőlénnyel miért nem így cselekszel...a kutya nem családtag?
És nem,nem fajTAtiszta,mert nincs törzskönyve így nem lehet tudni,hogy a szülei vagy nagyszülei is mind nj-ok voltak-e.
Egy szaporítós,beteg szerencsétlen kiskutyát vettél,akkora összegért,amennyit hétvégén elköltötök nagy bevásárláskor...Komolyan ennyit ér egy társ,aki 15 évig hűséges lesz?
Illetve,ő már nem biztos...mert szegényke nem biztos,hogy megmarad.
ember..... csak nevetni tudok rajtad hogy kiforgatod a szavaimat. Egyáltalán nem olyan mint egy kávéfőző, mert nem hagytuk hogy szegény hányjon egész nap, hanem elvittük az orvoshoz! Ez nem egy olyan környék ahol várni lehet 1-2 hónapot , egy másik kutyára, tudod itt lopnak az emberek...
Tudod te egyáltalán hogy egy 7 tagú család megtudja-e spórolni azt az 50ezret. Lehet, IDŐVEL.
Hmm. igen igazad /igazatok van! De vettünk már olyan kutyát (tibeti spániel) 5 ezerért, hogy apjának- anyjának törzskönyve volt + oltva is volt egyszer! (Nem kitaláció)(igaz falubeli volt, és pár éve de akkor is volt egy oltás 2000 ft.) , és még most is él.
Jó igen! De a kutya nem tehet a sorsáról, és ha szegény kutya annál az embernél marad, azok biztos nem vitték volna el orvoshoz, így pedig még marad esélye az életben maradáshoz!!!!!!! és amugymeg már, egy fokkal jobban van!
Egyetlen egy kérdésem van ezek után: írod, hogy azonnal kell a kutya, mert olyan környéken laktok, ahol lopnak, áruld már el nekem - de most őszintén - hogy szerinted a 2 hónapos kiskutya ugyan mihez kezdene ha most mennének meglopni titeket? A saját lábában felbukik, szerinted majd ráveti magát a betörőre és egy harapással kitépi az ütőerét vagy mi?! Úgyhogy ez a kifogás, hogy most rögtön kell úgy kamu, ahogy van... Nem kutya kell akkor, hanem riasztó, kamera, mert kell legalább 1 év, hogy kialakuljon (már ha kialakul) a területvédés a kölyökben, az alatt az idő alatt pedig bőven tudtatok volna spórolni...
Ami meg a szaporítót illeti... igen, valószínű hogy nem látta volna el, DE legalább a nyakán marad a kölyök, látja hogy nem kell senkinek a kiskutya és így nem fog még 50 kiskutyát a világra kényszeríteni, abban a tudatban hogy "úgyis megveszik, úgyis fizetnek nekem ezek a majmok", ha meg van tejelés, akkor minek vágja le a tehenet? Ez egy folyamat, egy láncreakció, csak az a baj hogy a hozzád hasonlók nem látnak túl azon az egy kiskutyán... pedig ha tudnád hány ilyen van....
Két kutyával én is befürödtem, mindkettőt szaporítótól vettem, nem voltak beoltva. Oltás nélkül ne vásároljatok kutyát.
Igen lehet német juhászt venni 30000ért, általában a legutolsó kölyköket már ennyiért is eladják, ha nincs gazda rájuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!