Szeretnék egy. Kutyat panelba ami nem kistestu. Gondolkottam a golden retrieveren, csak nem tudom hogy mennyire eszik sokat. Milyen aranyos, játékos inkább középtestű kutya van?
Ha a golden sokat eszik,akkor nyilván kisebb testű kutyában kellene gondolkodni.
De ha már a kaján is spórolsz,vagy az már sok,akkor az oltások és maga a megvételre miből lesz pénzed?
Egy fajtatiszta kutya 80-100 ezertől indul..
84%, hosszútávon rengeteg pénzbeli különbséget jelent a kutya mérete, úgyhogy nem kötelező ennyire okoskodni, én örülök, hogy a kérdező ezt is figyelembeveszi, és nem kezd el tömni egy 50 kilós kutyát chappivel, mert másra nem futja.
a kistestű keverék kutyámra ebben a hónapban költöttem el 80ezer forintot, pedig csak 15 kg. ha nagy állat lenne, a műtétek ára megcsapta volna tán a 120 ezret is. de legalább futotta, és tud enni prémium, gabonamentes tápot. sokat filóztam 2. kutyán, de annak ellenére, hogy nem vagyok csóró, nem mernék nagytestű kutyát venni, mert ÓRIÁSI a különbség. ez még egyáltalán nem minősíti a kérdezőt.
tudom, mire megy ez ki, szűrni kell az idióta kutyatartókat, de fel kell ismerni a felelősségteljesebbeket is, mert amúgy mindenki utálni fogja ezt a kutyarészleget itt a gyiken, mert mindig mindenki leoltja a másikat, és a létező legrosszabbat feltételezi.
Pont ezért írtam a kistestű kutyát,mert az nem eszik annyit.Ezzel az első válaszolóra céloztam,hogy egy boxer,csau-csau meg amiket írt,nagy testűek,ráadásul a csau csau egy méregdrága fajta.
Ha a kérdező a táp miatt aggódik egy nagytestű kutyánál,akkor 2-300 ezret nem fog kipengetni egy csaucsaura.
De egy kisebb-közepes termetű kutyával,nyilván megússza olcsóbban,meg nem kell elfelejteni,hogy léteznek menhelyek is,nem kell mindenkinek fajtatiszta kutyát venni,főleg,ha nincs rá pénze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!