Miert nem ragaszkodik hozzank a kutyank?
Nagyon szeretjuk, mindent megkap, setalas is rendszeres, kozos jatek szinten, sokat tanulunk egyutt.
Szuperul is viselkedik,ha csak mi vagyunk ott.
Azonban ha megjelenik masik ember, hozza akar menni, vele akar lenni, teljesen korbeugralja.
Ha ilyenkor szolok neki, neha lenyugszik, de nem minden esetben, olyan tolakodo.
Siman elmenne barkivel haza.
Tobbszor volt mar, hogy kiengedve az udvarra megszokott, van egy kis koz,ahol macskakat etetnek, mindig ott talaljuk meg. Szinte termeszetesnek veszi, hogy onallositja magat.
Kolyokrol van szo, annyira meg nem lovallja magat ebbe a falkavezersegi sorrendbe, ha csak mi vagyunk,mindig szot fogad, de ha mar mas ember bejon a kepbe, o a legfontosabb szamara.
Hohó, akkor nem kölyök, hanem kamasz, az azért nem mindegy. És valószínűleg igenis van probléma a falkasorrenddel, hiszen ha csak ti vagytok, akkor jó buli megcsinálni mindent, de idegen környezetben, éles helyzetben rögtön átveszi az irányítást. Ez elég tipikusan azt jelzi, hogy szarik a fejetekre :)
Mindenesetre nem hiszem, hogy bárkivel elmenne, maximum te félsz ettől túlságosan :) Hogy szoktad kezelni az ilyen helyzeteket? Odamész hozzá, vagy csak állsz egy helyben és hívod, vagy mit csinálsz, és arra ő mit reagál?
Na, annak pont nincs semmi értelme. Ő eldöntötte, hogy odamentek, te meg követed. Szóval ha már odamész, akkor tilsd rendesen meg vidd vissza oda, ahova hívtad, és a nyakörvnél fogdosás helyett érd el, hogy ő maga távozzon, blokkolhatod kézzel, lábbal, testtel, a lényeg, hogy ő maga irányítsa a testét, te csak az agyára próbálj hatni.
De legjobb lenne egy rendes tiltást eszöközölni, még mielőtt egyáltalán odaér, abból tanulna igazán.
Az én kutyám is ilyen. Bár, nem szökős. Parkban tudom csak elengedni, mert nem kertes házban lakunk. Az emberekhez rohan oda először, utána érdeklik a kutyák. Első kutyám, így nem értettem ez mi, de kezdek már nem "féltékeny" lenni. :D
Eleinte úgy éreztem, azért rohan máshoz, mert engem nem szeret. Viszont, ha nagyobb csapat is van, ha én távozom egyből jön utánam, és úgy tűnik míg lenn vagyunk, nem figyel rám. De ha akarok valamit, és jelzem is neki, egyből felfigyel. Esetek nagy részében vissza tudom hívni, ha nincs más kutya, csak járókelők - de csak ha nagyon résen vagyok, és még csírájában kizökkentem. Ha már lendületben van, akkor oda is megy bárkihez. Amúgy, nem csüng rajtam, nincs a lábam mellé cövekelve. Simán felderíti magának a terepet :D
A szökést lehet azért csinálja, mert szeret vándorolni. Én ezt úgy próbálom neki megadni, hogy hosszú sétákra viszem, mikor csak az orrom után megyek, teljesen találomra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!