Mopsz vagy francia bulldog?
Figyelt kérdés
Mindkét fajta szerelmese vagyok de egyszerűen nem tudom eldönteni, hogy melyik legyen.2013. okt. 31. 11:52
2/9 anonim válasza:
Mit takar a szerelmese?
Csak küllemre tetszenek,vagy a jellemük is,ami elég eltérő..?
Azt kellene választanod,amelyikkel jobban passzol az életmódotok.Plusz egy mopsz orvosilag sokkal többe fog fájni,még jó tenyésztőtől is bele lehet futni iszonyat beteg példányba...
3/9 anonim válasza:
Nekem meg jobban tetszik a francia bulldog!:) és az legalább nem röfög annyira..:D
4/9 anonim válasza:
Én is imádom minkettő röfit nagyon de inkább mopszot fogok majd venni később második kutyának. Mérleg nyelve azért billen mopszok felé,mert bulldog természettel nem olyan egyszerű,elég makacsok tudnak lenni.
5/9 anonim válasza:
Szia, volt már francia bulldogod? Az oké, hogy vicces, aranyos, pukizik, röfög, böfög, de ezek a kutyák jóval több figyelmet és törődést igényelnek egy átlagos kutyánál. A szaporítóknak köszönhetően sajnos egyre több a beteg, gyenge idegrendszerű francia bulldog. Szaporítótól semmi jóra ne számíts. Lehet, hogy odaad egy kutyát 30.000 forintért, de gondolj csak bele... Ennyi pénzből még csak az oltások és a táp ára amivel 8 hétig etették sincs meg... Nem feltétlenül, de jó eséllyel az allergiák, a csípő diszplázia, a légcső szűkülettől kezdve ezer féle nyavaja fog rajta kijönni. Te pedig elfogod vinni őt az állatorvoshoz súlyos 10.000 forintokért. Mire az a szerencsétlen kutya 1 éves lesz, ott fogsz tartani, hogy benne van 2-300 000 forintban! Bizony. Azok az ismerőseim, akik szaporítótól, vagy bizonytalan helyről vették a kutyusokat, mindnek egytől egyig van valami baja. Ha téged komolyan érdekel ez a fajta, és szeretnél ilyen kutyákat, nagyon kérlek, hogy csak is tenyésztőtől, törzskönyvvel, chippel, eü-garanciával vegyél kutyust. Igen, megkérik az árát. 110-170 000 forint között mozog egy egészséges kölyök ára. Aki ennél olcsóbban akar tk-s kutyát adni, ott valami nincs rendjén. Ha ezt az árat soknak találod, de francia bulldogot szeretnél, akkor érdeklődj a bulldog fajta mentésnél, onnan egy jelképes összeg ellenében örökbe fogadhatsz francia bulldog kutyust. Elég régóta foglalkozom francia bulldoggal ahhoz, hogy óva intselek a szaporítóktól. Ha bármi kérdésed van, szívesen válaszolok rá, akár privátban is.
6/9 anonim válasza:
Francia bulldog nekem szimpibb és a szobatisztasággal is könnyebben boldogul.De ha nem akarod többszörösét fizetni hipoallergén kajára,meg orvosra,kennelből vegyed,közôttük is alaposan szétnézve.Érzékeny fajta,gyakori náluk az öröklött rendellenességek.
7/9 trumpeter98 válasza:
Szerintem mopszot válassz nemfogod megbánni nekemis az van már 7 éve és imádom
8/9 anonim válasza:
:DDD nem csak akkor fog 2-300 ezret fizetni egy év alatt, ha szaporítós a kutya. Nekem aranykoszorús mestertenyészetből van a kutyám és mégis már többszáz ezret fizettem, s csak egy éves! Pedig komoly baja nem volt eddig! Csak egy hörghurut itt, egy hólyaghurut ott, egy körömbeszakadás, egy hasmenéses járvány, egy kenel köhögés..... akkor a kutyaovi, kutyasuli, ami alapból 50 ezer, stb stb stb, drága egy hobbi a kutyázás!
9/9 anonim válasza:
Mi nem igazán tudunk ebben segíteni.Esetleg tapasztalatokat tudsz kérni,így megerősítheted a döntésedet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!