Mennyi idös korukig lehet levágatni a kutyák farkát?
hát az esztétika miatt jutott eszembe! nem AKAROM csak el gondolkodtam rajta.de már kifutottunk az időből,feketén nem vállalnám.
nem értem miért kell igy leszólni azt aki csak egy ilyen kis szépségmütétet végez a kutyáján...mikor máshol kutyát kinoznak.nekem megfordult a fejemben de kb ez lenne a legrosszabb ami valaha történne a kutyám életében mivel egyébként mindent megkap amit csak szeretne ebbe beleértem a rengeteg szeretet is!
Nem feketén csinálják, hiszen a farokvágás a legtöbb fajtánál egészségügyi célt szolgál, hogy ne verje szét a bútorokon és ne törjenek el a csigolyák, vagy ne csüngjenek véres cafatokban. Esztétikai jellegű műtétnél sem kell hogy előírja a standard, elég ha engedélyezi, így már rá lehet fogni hogy a fajtajelleg megőrzéséért vágattak.
Egyébként pár napos max. 1-2 hetes korig ajánlanám csak. Később már szenvedés a kutyának. 1 hónapos kora felett csak akkor végeztetném el a műtétet ha komoly egészségügyi okai vannak. Divatból (fajtajelleg megőrzése címszó alatt) semmiképp!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!