Miért nem szól rá egy gazda a kutyájára, ha az feleslegesen ugat? Nem értem.
Nekem nincs kutyám, szóval nem okoskodni akarok, de nem értem.
Sok kutyást látok, hogy mondjuk ott a kertben a gazda, füvet locsol, autótszerel, söpröget, postással beszél, és a kutyának benem áll a szája, ugat a folyton.
És mintha nem is hallaná fülét se mozdítja a gazda.
Most miért? Gondolom a többi ember, szomszéd örül mikor fél órája ugat a kutya, és nem szólnak rá!
Én tuti rászólnék a kutyámra, ha a postással beszélek, hogy fogja már be, nem hallom a saját hangom se.
De másokat ez miért nem zavar?
Mert őket hidegen hagyja... "A kutya azért van, hogy ugasson" elven működnek.
Én rászólok a szomszéd kutyára is éjjel, ha láthatóan teljesen feleslegesen ugat, és általában hallgat is rám. Tényleg néha én sem értem, miért esik nehezükre egyes embereknek rászólni a kutyájukra... ettől nem lesz se jobb, se rosszabb a kapcsolatuk.
Mi is mindig rászólunk a kutyáinkra, ha feleslegesen ugatnak!
Sajnos a szomszédaink közül rengetegen vannak, akik saját bevallásuk szerint még SZERETIK is a kutyaugatást...(fel nem foghatom, milyen agymenés lehet ez?!) és ezért direkt beállnak a legidegbetegebb kutyák kerítése elé beszélgetni jó órákat. És te tanulj/aludj/légy nyugodt ilyen hangzavar mellett. Na ilyenkor szoktam dührohamot kapni.
az ugatás, illetve,hogy mikor ugat a kutya ?? az biztos ,hogy soha nem feleslegesen .
sokszor a gazdák hibájából , sokszor a kutya nevelésének hibái miatt. sok kutyást zavar a kutyák ugatása, legfőképpen ,ha az ő kutyája alapból nem ugat .de azt el kell fogadni,hogy sajnos vannak ugatósabb fajtájú kutyák :)és vannak az ugatást kevésbé kedvelő emberek :)
Sok ember nem tudja leállítani a kutyáját ugatás közben, aztán már annyira megszokják/beletörődnek, hogy nem zavarja őket.
Én is hagyom a kutyáimat ugatni, ha valami történik az utcán és minden kutya ugat, de max néhány percig. Azután, ha azt mondom, hogy csend, akkor csend van. Szerintem így normális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!