Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ti hogyan reagálnátok?

Ti hogyan reagálnátok?

Figyelt kérdés

Tegnapelőtt történt velem.

Bevezetőnek annyi, hogy nagyon szeretem a kutyákat, de a miniktől tartok. Ha egy 2 kilós kutya jön velem szemben póráz nélkül, akkor átmegyek a túloldalra. Ha egy "normál" kutya, akkor nem.

Este, sötétben megyek az utcán (Bp. belváros), és egy kicsi mini csivava a fa mögül vicsorogva közelít felém. Elkiáltom magam, hogy kié ez a kutya, válasz nem érkezik. A kis dög már 30 cm-re áll előttem hisztizve. Nagy nehezen megszólal valaki a parkolóból, hogy a mienk. Nem hívta vissza, nem szólt rá. Rákiabálok a dögre (tudom, talán nem jó taktika, de ösztönös volt), erre elrohan. Utána mondom a gazdának, talán pórázra kéne rakni. A válasz gúnyosan, miért, talán kárt tud tenni bennem?

Nagyon felcseszte az agyam a tröténet, egyrészt valóban megijedtem, hevesen dobogott a szívem, másrészt ez szerintem nagyfokú parasztság.

2013. okt. 29. 14:59
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

@4: a terápiás kutya nem segít rajtam. Több okból sem.

A terápiás kutyák általában nem csivavák, és a normál méretű kutyáktól nem félek. Kifejezetten kutya bolond vagyok,de a csivavák a gyengéim. Rengeteg közöttük a hörcsög természetű. Ha megismernék két normálisat közülük, ugyanúgy tartanék a harmadiktól. Vékony nő vagyok, nem szeretek kutyákat rugdosni, persze végsazükség esetén talán jönne ösztönből, de nem hinném, hogy az a megoldás, hogy csivavák repkednek a levegőben.

2013. okt. 29. 15:59
 12/21 sippara ***** válasza:
Valóban nem, viszont mélyen hiszek benne, hogy bizonyos GAZDÁK levegőben reptetése rendkívül sokat segítene a helyzeten :D
2013. okt. 29. 16:05
 13/21 anonim ***** válasza:
Én soha nem találkoztam még össze agresszív mini döggel,de vsz.csak röhögnék rajta.Persze a gazdát is minősíti,attól,hogy mini,még kutya és nevelni is kellene.Lehet,hogy inkább az ilyen emberekkel van bajod,nem ténylegesen a mini kutyákkal.
2013. okt. 29. 20:01
 14/21 anonim ***** válasza:

Nem hiszem el, hogy félsz egy kistestű kutyától :D ne haragudj, de tényleg, mit tudna tenni veled?

Egyébként nem tudom, hogy hogyan reagálnék, ha meg lennék ijedve... Nemrég voltunk éjszakai túrán a budai hegyekben, és egyszer csak a vak sötétben hallom, hogy valami zaj van mögöttünk. Következő kép, hogy az útnak azon a részén, ahová a Hold világított látom, hogy valamik rohannak felénk. Azt hittem szörnyet halok, aztán amikor odaértek, akkor láttam, hogy csak kutyák. Az egyik lány annyira fél a kutyáktól (kicsitől, nagytól) hogy zokogott. 3 kutya volt, de ránk se néztek, pedig leguggoltam, hogy barátkozzak velük, hogy ne érezzék magukat fenyegetve.

Egyáltalán nem félek a kutyáktól, pedig ez nagyon ijesztő helyzet volt.

A kutyák azonnal megérzik a félelmedet, és hogy furcsán reagálsz rájuk, valószínűleg ezért kezdett el ugatni. Szerintem az én kutyám is elkezdene ugatni, ha valaki elkezdene mellette ordibálni. Pedig az enyém nagyon jól nevelt;)

2013. okt. 29. 20:03
 15/21 A kérdező kommentje:

Nos, semmilyen félelmet nem érzett rajtam a kutya, mert eleve nem számítottam rá. Váratlanul ugrott elő.

És mivel szoknyámban voltam, ugye nem gondolod, hogy egy kicsi kutya harapása is kellemes a szinte meztelen bokán? Nyilván nem döntött volna le a lábamról, de akkor se akarjon támadni. És nem hinném, hogy eltúlzom. Egyszerűen agresszív kutyát rakjanak pórázra, akármekkora is. Gyerek, idős, beteg ember, bárki megijedhet tőle. Arról nem is beszélve, hogy a parkolóban bármikor elütheti egy másik autó. Ha asz embereket nem érdekli a gazdája, akkor legalább a kis dögöt féltse annyira, hogy nem rohangál a parkolóban a 15 centijével, mert visszapillantó tükörből sem veszik észre.

2013. okt. 29. 22:12
 16/21 A kérdező kommentje:

Azonkívül, ha előre láttam volna, hogy jön, had döntsem már el, hogy félek-e tőle vagy sem. És ha félek tőle, az még nem jogosítja fel a gazdáját, hogy ezzel magyarázza a támadást.

Velem az eset nem az erdőben történt, kedves utolsó, hanem az V. kerületben. A viselkedni nem tudó kutyákra meg rakjanak pórázt. Egyébként is kötelező lenne, a gazdája csak ismeri annyira a kutyáját, hogy tudja milyen, mert hogy nem én voltam az első, akinek neki ment, az fix.

2013. okt. 29. 22:25
 17/21 sippara ***** válasza:
Na, nehogy már a kérdező legyen a rossz, mert fél a kistestűektől. Éppenséggel a katicáktól, vagy a falevelektől és épp ugyanilyen joga lenne rettegni, a különbség az, hogy az utóbbiakkal ellentétben a kutyát pórázra lehet - és ha nem tudom kontroll alatt tartani, KELL is - venni a kutya és környezete biztonsága és nyugalma érdekében. Most épp olyan valakinek ment neki, aki félt tőle, de mi van, ha legközelebb egy rotinak támad kedve odaugatni, az meg ijedtében kettétöri?
2013. okt. 29. 22:28
 18/21 A kérdező kommentje:

Azonkívül nem szoktam ordibálni, ha meglátok egy kutyát. Napi szinten minimum 5-6 idegen kutya mellett elmegyek bő 20 éve, de ez volt az első esett, hogy valóban nekem jöjjön egy neveletlen, elkényeztetett mini dög.

Engedjék szabadon a kutyafuttatón, de ne a belvárosban a hörcsögöket a gazdák.

2013. okt. 29. 22:31
 19/21 anonim ***** válasza:
környékünkön egy ilyen mini csivi és kispajtása döggel találkozunk, a kutyákra nem haragszom. A k*csög szipirtyó gazdáját viszont útálom, ha meglátom hogy jönnek már ez a "jaj megint ez" feeling. Legalább pórázt sem tesz egyikre sem, hogy a két kis dög teljesen szabadon érezhesse azt, hogy kitámadnak messziről közelgő kutyásokra. Bocsánatot kérni a paraszt kutyái miatt, azt nem szokott. Bár, különösebben nem is érdekel senkit szerintem.
2013. okt. 30. 02:44
 20/21 anonim ***** válasza:

Igazából, az a szomorú benne, hogy nem "szép látvány" úgymond, ha egy kutya támadóan tör előre, akár kicsi, akár nagy. Én azt szeretném, hogy a kutyám úgy éljen, hogy tudja, béke van körülötte, biztonságban van. Nem kell ellenségnek tekintenie a szembejövőket, és nem kell hogy nyomja a teher, stresszeljen, hogy neki kell megvédenie a kétlábúit.

Szóval , nekem ezzel a "jelenséggel" van bajom, nem a kutyával.

2013. okt. 30. 04:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!