Kullancs került a kutyámba!?
Neki mindig kis kómás feje van, szóval elég nehéz róla eldönteni :D
Egyébként hogyan lehet ezt megelőzni? Nyakörv vagy valami spot on? Melyik a leghatásosabb?
az első vagyok (de a második is lehetnék :))
Sajnos az én kutyámon volt nyakörv is (Kiltix) és be volt csepegtetve Frontline-al is, mégis összeszedett egy olyan kullancsot, amitől beteg lett! :(
Ha alaphangon is szomorkás, akkor figyeld mennyit iszik (ha többet az gyanús) és a lázmérés lehet még megoldás!
Drukkolunk!!!!
az első vagyok!
igen, én is meglepődtem! :) de már nem írok, megyek aludni!
Jó éjt Nektek is! és a kutyusnak is! Aztán védekezettek, azért a semminél többet ér bármi!
HA észreveszed, hogy bágyadt - ezt észre fogod venni, nyugi- AZONNAL vidd orvoshoz. Fontos a gyorsaság, ugyanis a babesia nagyon hamar (pár nap) elviszi a kutyát, de ha időben megkapja az oltást, akkor gyógyítható!
Ahogy írta valaki, sokat iszik olyankor és lázas.
Az én rotim volt egyszer, ő 1 nap alatt lett olyan állapotban, hogy pár óra után nem tudott lábra állni, szédült, összeesett. Persze az orvos rögtön tudta, hogy mi a baj. Azóta jól van a kutyus:-)
De nem minden kullancs fertőzött. Mindenképpen használj valamit, én a spot-on- t ajánlanám, Advantix a legjobban bevált nálunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!