Miért ás a malim folyamatosan?
Lehet érez valamit a földben, vagy éppen unatkozik.
Napi 2 óra foglalkozás kevés neki, ha az a foglalkozás meg csak séta, akkor pláne!
Az utcán találtam a kutyám, korábban nem is ismertem ezt a fajtát.
A séta alatt foglalkozok vele, 45 percet van póráz nélkül. Héti 2x szoktam vele futni az erdőben. Több időt nem tudok rá szánni, sajnos. Hétköznap még így is alig fér bele..
Egy fiatal malinak a kétszer 1 óra séta (gondolom pórázon viszed) SEMMI!!! Plusz tréningek, labdázások, szellemi feladatok kellenek neki!
Ismerősöm malija egy éves múlt. Amikor 4-5 órát vannak suliban tréningen: engedelmes, agility, nyom, őv, trükkök, plusz sétálnak oda és vissza 2-2 km-ert, meg labdáznak, játszanak, hazaérve újra pörög.
MALIT VETTÉL...
Picit talán lelassít később, de nem annyira, hogy fellélegezhess, és elég legyen neki a szimpla sétálgatás. Sosem lesz egy golden, mindig igényelni fogja a napi aktív kimerítő foglalkozást.
Azt meg te választottad, hogy egy ilyen típusú kutyának nem gazdát keresel, hanem megtartod, tehát vagy kielégíted megfelelően az igényeit, vagy mégis keresel neki másik gazdát, mást nem tudsz tenni, mert a kutyának igényei vannak, akkor is, ha fejre állsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!