Nekem van egy Amerikai Stafford Shire terrier kutyám! Most 8 hónapos. Nagyon okos, és értelmes kutya! De nehézségeim akadtak a sétáltatással! Nagyon siet. Mindig futni akar. Hogy szoktassam le erről?!
Persze...Szoktam is futtatni biciklivel! Ezt nagyon élvezi és szereti! De ha csak simán akarom vinni sétáltatni akkor nem tudom egyszerűen visszatartani,nagyon nehéz vele!
Főleg,hogy 8 hónaposan már 28kg és itt ne arra gondolj hogy kövér a kutyus! Attól félek ha eléri a 2 éves kort akkora lesz vagy 40kg és ha most is alig-alig birok vele akkor milesz ha felnő?!
Először is, hogy lenne már 40 kg van egyáltalán fogalmad arról, hogy mekkorára szokott nőni egy staff? Kb 1 éves korukig nőnek, utána már csak szélesednek olyan 3 éves korukig, de azért megduplázni már nem fogja magát...
Lánc nyakörvet rá fültőhöz, ha nagyon elkezd húzni, leülteted. Ha egy óra alatt csak 2 métert haladtok, hát szívás előbb utóbb rá fog jönni, hogy ezzel nem megy semmire. Ha szépen megy akár csak egy másodpercig is, akkor kaja. A lényeg, hogy a nem kívánt viselkedést büntetjük, a kívánatost pedig jutalmazzuk. Ha már nem húz annyira, csak kicsit akkor elég egy kis rántás is. Ne feszüljön a póráz, csak korrigáld. Mindig legyen jutalom ha valamit jól csinál, akár kaja vagy kedvenc játék, simogatás csak motivált legyen.
Az is segít, ha séta előtt labdával kifuttatod, hogy kicsit lefáradjon, leadja felesleges energiáit.
Emellett kutyaiskolát javaslok, ahol TÉGED tanítanak meg arra, hogyan bánj a kutyával :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!