Megszokná-e egy kutya, hogy különböző időpontokban van a sétaidő?
Ha minden nap tudsz biztosítani 3 sétát, amelyből legalább egy séta "megmozgató", játékos, tanulós, kutyákkal bandázós, legalább 1,5 óra, akkor nem számít, ha nem azonos időpontokban tudod levinni. A kutyának nincs olyan időérzéke, hogy most minden nap 17.00-kor kell sétálni. Neki inkább az lesz a jel, hogy hazaérkezés UTÁN van séta.
Szűk fél évet éltem panelban egy idős kutyával. A napi 3 séta MINDIG meg volt. Reggel minimum fél óra volt, hogy kiürüljön a hólyagja. Aztán vagy délután, vagy este volt a NAGY séta. Ha délután nem értem rá, akkor is levittem 10 percre, cserébe késő este mentünk el egy jó órára.
Ha viszont már délután voltunk nagy sétán, este lefekvés előtt akkor is volt 15 perc eü-i séta :)
A kutya teljesen beállt rá, hogy össze-vissza sétálunk...de MINDIG volt lehetősége a 3 sétára!
Volt olyan is, hogy másnap aludni akartam sokáig...ezért akár 4. "sétára" is levittem 23 óra után, igaz csak 5-10 percre...ekkor másnap 11-ig simán aludtunk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!