Kutyasuliban állítólag kinézik a tk. Nélküli, szaporítós kutyákat. Igaz ez?
Sajnos bevallom, 2 évvel ezelőtt még nem tudtam a különbséget szaporító és tenyésztő között, így sikerült kifognom egy szapis kutyust. Apjának volt csak tk.-ja, anyjának semmi. Én azt hittem tenyésztő mert nagyon jó szövege volt az illetőnek, színhibás a kutyus azt mondta csak ezért adja ilyen olcsón, magyarul átvert rendesen. Persze már tudom, hogy 25 ropiért nincs tenyésztőtől kutya. Ostoba voltam tudom, azóta fél millióba van a kutya mert érzékeny a gyomra (Barf segített) és fekélyes lett a szeme egy fertőzés miatt, de nem adnám oda soha, senkinek, semmi pénzért. Ugyanakkor az is igaz, hogy szapis kutyát SOHA TÖBBÉ, őt pedig fél évesen ivartalaníttattam, bármennyire nyafogott egy környékbeli nőci, hogy milyen cuki kutyákat gyárthatnánk az ő szukájával.
A problémám az, hogy többen is leszóltak már azért, mert tudatlan voltam holott nem okoskodom, nem osztom az észt, ELISMEREM hogy hülye voltam, de gyerek vagyok még, honnan tudtam volna? Szüleim azt mondták ha megvan a pénz a kutyára akkor vegyek, de én fizetek neki mindent. Azóta is dolgozom 4 órában, hogy mindene meglegyen, a szemműtét miatt viszont ők segítettek be. És akkor állandóan fintorognak, meg vágják a pofákat, hogy miért nem menhely meg miért nem fajtamentés, nem értik meg hogy MEGBÁNTAM, de ezért nem dobhatom ki a TÁRSAMAT, akit azért vettem hogy mellettem legyen 15 évig.
Most akarom kutyasuliba vinni, a cél az engedelmességi vizsga. Viszont több kutyás mondta, hogy a Cerberosban pl. kinéznek ha nem tk.-s/menhelyi a kutyád. Ha ilyen történne mit tegyek? Nem tudnám elviselni ha a kutyámat kinéznék azért, mert nincs tk.-ja. Hazudjak inkább, vagy úgyis rájönnek? Tapasztalatok ezzel kapcsolatban? Vagy nem lesz baj?
És még egyszer írom, hogy tudatlan voltam, ostoba és felelőtlen, soha többé nem vennék szapis kutyát, de ő a mindenem és ha már így alakult a legtöbbet akarom kihozni belőle. Ezért kérem aki csak azért jön ide, hogy savazzon a szapis kutya miatt az ne tegye, mert tudom sajnos magamtól is.
Nem gondolom, hogy ezért kinéznek a suliból.
Nekem labrador keverékem van. Én is labradornak vettem 4 évvel ezelőtt.
5 hónapos kora óta járunk oviba/suliba, soha nem néztek ki a származása miatt.
Vidd nyugodtan. Szerintem bátran mondd el, hogy került hozzád a kutya és hogy tanultál belőle.
Jó tanulást kívánok nektek.
Nem fognak kinézni, nyugi!
Egyébként le a kalappal a hozzáállásod miatt!!! Bárcsak minden kutyás ilyen lenne
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!