Amstaff Pitbull tartók így szabályosan engedem el a
kutyám?
Megteheted, de ha nézeteltérés adódik, és egymásnak esik a kutyád egy másikkal, nem kérdés, melyik nyer majd. Inkább meg kéne nevelni, és aztán elengedni, mert neki is baja eshet, és másokban is kárt tehet.
2013. okt. 25. 20:13
Már miért ne szólhatnának? Attól még a kutyád oda fog menni és a normálisan sétálót buzerálni fogja.
2013. okt. 25. 20:17
Akkor engedd el csak, ha már képes vagy irányítani és tudod, hogy nem fog egy morgás után verekedni.
2013. okt. 25. 20:21
Ha egy szájkosaras pitbull megtámadná az én szájkosár nélküli kutyámat, akkor én nem haragudnék érte. Ha ilyen a kutyád, akkor inkább legyen rajta a szájkosár! Ez persze nem zárja ki azt, hogy közben megneveld, csak addig is megelőzi a sérüléseket. Persze a másik kutya ettől még megharaphatja a tiedet, ha nem érsz oda időben, hogy szétválaszd őket.
2013. okt. 25. 20:26
Átmeneti megoldásnak nem rossz, de ha nem tudod behívni, akkor kosárral se engedd el, mert ő is járhat rosszul balhé esetén!
Másrészt nem csak a harapás, sőt, elsősorban nem a harapás miatt szólnak az emberek a kutyásoknak! Egyszerűen zavarja őket, ha egy kutya hívatlanul, váratlanul odamegy, rájuk ugrik, megnyalja őket, beleszimatol a szatyrukban, a pórázos kutyájukat inzultálja, stb-stb.
Inkább menjetek suliba és szocializációra!
2013. okt. 25. 20:40
6/11 A kérdező kommentje:
Köszi.Nem fém szájkosárral gondoltam mert azzal tudom nagyon tudna ütni a másik kutyára.
Sajnos igen elég barátkozós mindenkihez nagy farokcsóválva odamegy még a kutyákhoz is.Ő soha nem kezdeményez semmit nyilván ha neki menne egy kutya akkor lehet ő is visszaadná még szerencsére ilyen komoly nem volt.
Nem igazán jön vissza ha szólok neki nem érdekli szaglászik tovább meg futkározik.
Ha a suliban sikeres lesz akkor elvileg utána soha nem lesz ilyen gond?Vagy azért bármikor újra makaccsá önfejűvé válhat?
Ha jó suliba mész, és megérted, miért nem megy vissza hozzád a kutya, és megtanulod kezelni, és alkalmazod is a tanultakat, akkor nem lesz ilyen gondod. Nem szabad a kutyára bízni a döntést, ennyi a titok.
2013. okt. 25. 21:22
8/11 A kérdező kommentje:
Remélem sikerül mert szeretném elengedni úgy,hogy bármikor behívható legyen legyen az egy épp tüzelő szuka láttán.
Ahhoz mondjuk egy ivartalanítás sem ártana. Anélkül sem kivitelezhetetlen, de sokat segítene.
2013. okt. 25. 22:04
Ha a kutyámhoz közelítene egy szajkosaras kutya, rögtön azt gondolnám, azért van rajta, mert agresszív és támad. Biztos elkerülném messziről, mert még így szájkosárral is lazán elverné a kutyám (4 hós border collie). Szóval az ötlet jó, csak számíts arra, hogy lesznek emberek, akiknek így reagálnak a látványra. Pláne azok, akik alapból félnek az ilyen fajta kutyáktól (ez nem én vagyok, csak ilyen is van)
2013. okt. 26. 09:30
Kapcsolódó kérdések: