Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyák emlékeznek előző...

A kutyák emlékeznek előző gazdáikra, a hely (ek) re, ahol éltek? Néha eszükbe jut vajon, vagy akár álmaikban megjelenhet?

Figyelt kérdés
Gondolok itt pl egy menhelyi kutyára...Az egyik kutyám onnan való.Nincs rá szó,milyen hálás,már ha egy kutyára lehet ezt mondani...Úgy ahogy van,nagyszerű kutty.Annyira szeret engem,annyira imád a kedvemben járni,s mégis:sosem tolakodó...Nem jön oda,ha látja,hogy más dolgom van az udvaron és nem érek rá vele foglalkozni:de ha ránézek,nevet a szeme,elkezd csóválni,ha pedig szólítom,vagy pisszentek egyet,már rohan,mint az őrült,hozzám.Soha életemben,még videón sem láttam kutyát úgy örülni,mint őt,amikor egy hét távollét után a suliból hazaérek.Tombol,pörög,kapkodja a fejét,rohangál fel-s alá,ahogy meghallja,hogy szólítom és tényleg ott ülök az autóban,kikerekedik a szeme és azt sem tudja,hová kapjon örömében...Egyszerűen csodálatos.Évekig raboskodott a menhelyen és hatalmas szabadságot,óriási udvart-kertet kapott és sok-sok szeretetet...Létezik,hogy tudja,honnan jött,vannak emlékei?Emlékezhet az előző gazdáira,vagy a menhelyi életre s azért ilyen szuper kutya ő,mert hálás?Vagy tényleg egy ennyire jó természetű kutyát fogtam ki,szó sincs,,háláról"?Mit gondoltok,hogyan emlékeznek ők?
2013. okt. 25. 18:57
 1/9 anonim ***** válasza:
64%

szerintem emlékezik az előző helyére és nagyon hálás neked hogy elhoztad!

bárcsak nekem is ilyen kutyám lenne! =)

2013. okt. 25. 19:01
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy emlékeznek mert nagyon okosak, bár valószínűleg a te kutyád a világ egyik legszeretetreméltóbb kutyája. Viszont az emlékezésre hallottam már negatív példát is ,hogy mondjuk vissza akart szökni a régi helyére - nem azért mert új rossz volt, csak megszokta a régit- és az új gazdái rengeteget keresték.
2013. okt. 25. 19:34
 3/9 anonim ***** válasza:
64%
szerintem igen,és hálás neked,hogy elhoztad onnan.. :))
2013. okt. 26. 10:24
 4/9 anonim ***** válasza:
azt, hogy hálás neked azt nem mondanám, ilyen irányú emlékezetük nincs ez túl elvont, a kutyák a jelenben élnek, de azokat a helyeket mikhez jó vagy rossz élményük kötődik megismerik. Ha pl visszavinnéd a menhelyre még csak látogatni is észrevennéd rajta a szorongást. De pl azok a kutyák amik nem menhelyen hanem ideiglenes befogadó családnál voltak a gazdához kerülésig nagyon örülnek ha látják a befogadó gazdit.
2013. okt. 26. 14:05
 5/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat :) Kedves első,sosem késő kifogni egy szeretetreméltó menhelyest!Még neked is lehet ilyen gazdifenekébebújós kutyád :D Érdekes egyébként,hogy ő volt az egyetlen jóformán,aki semmilyen érdeklődést nem mutatott irántam...Annyira megtörte már a rabság(egyébként is nagyon nagy szabadságigényű fajta,kuvasz keverék)hogy még nevének említésére,füttyre sem nézett fel...Mikor pedig el akartam hozni,úgy kellett kivonszolni,ki sem mert menni a kennelből.Itthonra pedig egy csodakutya vált belőle :) Nagynéném fogalmazta meg jól,s viccesen az örömöt,amit pl hazaérkezésem vált ki a kutyából:,,majd'összerosálja magát a gyönyörtől" :D Na kb ilyen kutyám lett,ami életem egyik legjobb döntése volt.Kedves utolsó válaszadó,arra már én is gondoltam,hogyha pl látogatóba visszamennénk,biztosan emlékezne és meglehet,meg is ijedne kicsit,nem akarom-e újra otthagyni.Volt egy gondozó,aki különösen szerette,gondoltam rá,hogy látogatóba visszaviszem,hogy lássa,milyen jó dolga van,hogy kiszépült":) Viszont nem merem,nehogy valamit összeszedjen ott a sok kutyától.Én is úgy hoztam el,hogy hemzsegett a bolháktól pl.

Mikor a kérdést írtam,alapvetően az ihlette,hogy néhanap eszembe jutott a rejtélyes előző gazdája,hogy vajon neki(mármint a kutyának)vannak-e spontán emlékei róla,beugranak-e akár álmaiban az előző helyek,ilyesmi.Nem sokat tudok a kutyák emlékezőképességéről,memóriájáról.

2013. okt. 26. 21:08
 6/9 anonim ***** válasza:
mutatsz egy képet erről a csodálatos kutyáról? :)
2013. dec. 1. 02:18
 7/9 A kérdező kommentje:

Legyen :)

[link]

[link]

[link]

2013. dec. 1. 10:04
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
köszi, milyen kedvesek a szemei az első képen! Most télen jó vastag lehet a bundája! Mióta van nálad?
2013. dec. 1. 11:01
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszi,valóban kis kedves,nem csak gombszemei :) 2011 tavaszán hoztam el.A helyzet az,hogy így,télre nem csak jókora bundája van,de egy kis fókazsír"is van rajta,úgyhogy most olyan,mint egy hógolyó...:D
2013. dec. 1. 11:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!