Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 2 kutya összeengedése, hogyan...

2 kutya összeengedése, hogyan csináljam?

Figyelt kérdés
Van egy 11 éves tacskóm, aki el van engedve, és most lett pártfogoltam egy 2 éves németjuhász, aki nem túl rokonszenves más kutyákkal. Séta közben már összeengedtem őket pórázon, eleinte egymásnak akartak ugrani, de erélyesen felléptem, és nem volt gond. Szabadon szeretném engedi az nj-t is, aki most kennelben van, de félek, hogy baj lesz belőle. Először hogyan csináljam? Mikor merjem őket kettesben hagyni? Kutyakiképző sajnos nem megoldható.
2013. okt. 24. 15:10
 1/5 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem eleve rosszul csináltad. A helyedben azzal kezdtem volna, hogy pl a tacsi egyik játékát odaadtam volna a németjuhásznak, hogy szokja, és fordítva. Szerintem próbálkozz ezzel, utána egy olyan területen próbáld őket egymáshoz közel engedni, ami el van kerítve, pl vidd oda a tacsit a németjuhász kenneléhez, h ismerkedjenek, és utána engedd őket össze. Bár nem tudom, okos ötlet volt-e odavinni egy öreg, 11 éves kutya mellé egy fiatalabb és nagyobb állatot. Korábban volt már két kutyád, vagy a tacsi egész eddig egyedüli kutya volt?
2013. okt. 24. 15:57
 2/5 A kérdező kommentje:
Egyedüli első kutyám a tacsi. AZ nj-befogadtam.
2013. okt. 24. 16:51
 3/5 anonim ***** válasza:

Nekünk is volt egy keverék kutyánk, tacsi méret, akit egyszer egy németjuhász megtámadott, és az oldalából kiharapott egy darabot. Egy diónyi helyen lyuk volt szegényen. Csak azért írom, mert szerintem jobb az elővigyázatosság.

Én először többször is csak pórázon engedném össze őket, hogy szokják egymást. Aztán póráz nélkül is, de ha még félő, hogy a németjuhász esetleg megtámadja, akkor eleinte adnék rá egy szájkosarat is a biztonság kedvéért.

2013. okt. 24. 17:53
 4/5 zsuzsabazsa ***** válasza:

Nálam ugyanez volt a felállás nagyon régen.

Tényleg tegyél rá szájkosarat a Németre mielőtt összeengeded őket. Nem hiányzik az, hogy a Német egy óvatlan pillanatban ráfogjon a Tacsira. Szájkosárban te is le tudod rendezni, ha nem úgy sülne el a dolog ahogy szeretnéd. Jó sokat kell együtt sétáltatnod a kutyákat ahhoz, hogy egy összeszokott párost alkossanak és a Németnek eszébe se jusson rátámadni a Tacsira.

2013. okt. 24. 19:18
 5/5 anonim ***** válasza:
Szájkosár, kanna, és mehet a buli.
2013. okt. 24. 20:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!