Nemrég váltottunk új tápra és azóta a kutyám egy csomószor kunyerál, éhes. Baj lenne ha többet adnék neki belőle? Elhízna?
Szerintem próbáld ki, hogy mikor kunyerál, nem az új tápból adsz neki, hanem a régiből, vagy házikosztból ( ha szokott olyat kapni), és ha azt is elfogadja és megeszi, akkor éhes, akkor az a gond a táppal (talán), ha nem kell neki más, akkor, az amit írsz bizonyíték egy általam régen halott és szkepticizmussal fogadott mendemondára.
E szerint egyes tápokba olyan adalékanyagokat tesznek, amitől a kedvencek rászoknak az adott tápra, pl nikotint.
Kérlek meséld majd el mi lett a nóta vége.
Mi most váltottunk Acanáról Purina Po Planra,szívesebben eszi a kutya.Egyébként sok mindenkitől hallottam már,hogy az Acanás kutyák fogynak,ezért váltanak a gazdik más tápra.
Ez azt bizonyítja,hogy a magas gabonatartalmú tápokkal etetett kutyák,ha áttérnek egy kevés gabonatartalmúra,bizony fogynak.
A helyesen táplált kutya mindig éhes! A kunyerálás pedig egy rossz szokás, amit te akalítottál ki benne és te is tudod leszoktatni róla.
Én is többet adok a kutyámnak, mint ami a zsákra van írva, de az adagolási táblázat nem szentírás, csak egy javaslat. Kutya és kutya között legalább annyi különbség van, mint ember és ember között. Amelyik kutya egész nap otthon tesped, az elhízhat annyi kajától, amennyivel egy jól átmozgatott kutya vígan elvan. Ja, és ne hagyd, hogy a kutyád manipuláljon téged, főleg ne a kajával!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!