Mi lepte el a tacskó kölyökkutyám testét?
A tünetek szinte egyik napról a másikra jöttek ki rajta. Olyan mintha korpásodna kis foltokban. A kutyus szobakutya, 3 hónapos. Royal Canin tápot kap, mellette él hal a csirkemellért. Véleményetek szerint ez csirke allergia lehet, vagy gombás fertőzés? Állatorvoshoz mindenképp visszük, csak a megnyugvás végett kérdezném tőletek, találkoztatok-e hasonló problémával?
Ez szerintem is korpa! Nagyon kiszáríthatta a bőrét a sampon, esetleg sokat állt rajta a hab, vagy nem mostad le teljesen. Az én kutyám is járt már így, én akkor lettem kényszeres öblítő:) 5 percig samponozom, és kb 20 percig öblítgetem a kutyust, nehogy maradjon rajta még sampon, bár az enyémnek nehezebben is jön ki a szőréből, mert hosszú szőrű.
Én azt javaslom, hogy nézz egy nagyon-nagyon jó minőségű sampont, vannak ilyen kutyakozmetikus boltok, ahol az igazán jó termékek vannak. Van kölyöksampon is, azt is kipróbálhatod, ill. érzékeny bőrű kutyáknak való is. Az még fontos, hogy ezekkel a jó samponokkal sem szabad havi 1-nél többször fürdetni a kutyát! Ha piszkos, akkor sima vízzel mosd meg, vagy nedves törülközővel törölgesd át.
Nekem ezek jöttek be!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!