Erre mondják azt, hogy hiper aktív a kutya?
Van egy felnőtt Amstaffom kölyök óra állandóan ugrál,harapdál ha szólók neki nem figyel rám csak rohangál tovább játszik a másik kutyával,ha elengedem és szólók neki visszarohan de megy is tovább este 8 kor még pörög,nem egy nyugodt kutya.Ha odahívom és azt mondom neki,hogy üljön le leül de felugrik elszalad játszik egyet visszajön újra elmegy bóklászni közben nagy farok csóválás.
Más ilyen korú kutya nyugisan leül ha szól a gazda és vár.Jártunk suliba ott is ilyen volt már az oktató sem tudom nagyon mit kezdeni vele nem tudta kezelni volt,hogy lábbal billentette meg a hátsóját,hogy lenyugodjon egy kicsit de nem ért neki forgott ugrált a pórázon közben.
Jön valaki hozzánk már ugrik is rá ha háttal van az illető ha szemben ha elzavarom a helyére ár jön is vissza de ahogy rászólok újra elrohan tovább játszik a másik kutyával és újra visszajön
Az én kutyám is ilyen (lenne) egyetlen dolog van, ami feltölti nyugalommal, amit a legjobban igényel: szabadon a természetben lenni, sok kutyával. Szóval, mikor falkaéletet tud élni természetes közegben. Ilyenkor én nem kontrollálom, csak hagyom hogy játszon, együtt legyen a többi kutyával.
Szerencsére van a közel egy tisztás, ahová sok kutyás jár, így ez az igényét ki tudom elégíteni. Amúgy, csak sétáltatástól, csak tanítástól, ő sem nyugodt. Egy éves most.
Egyszerűen nem találtad meg azt a motivációt, amivel leköthetnéd a kutyád figyelmét. Ez lehet egy labda, harapó hurka, rongy, sípolós játék, sajt, sonka, máj, egyéb fincsi kaja.
Menj el egy JÓ KUTYASULIBA, ott tudnak segíteni. Mert ne haragudj, de tuti nem jó helyre jártál, ha nem tudtak segíteni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!