Kutya, aki nagyon barátságos?
6 hónapos kiskutyám van.
Szeretek vele kimenni a szabadba, természetbe, ott póráz nélkül sétálni, jönni-menni.
Ha meglát egy idegent közeledni, egyből rohan oda - ha nem vagyok résen, és terelem el hamarabb a figyelmét egy labdával... Már messziről úgy csóvál, hogy majd elesik, és ha közel ér az illető, olyan kitörő örömmel fogadja... hogy szinte már nem az emberektől féltem a kutyát, hanem fordítva. :D
Nagyon ritka az amikor olyan emberhez megy oda, aki nyugodtan tudja kezelni a kutyát - ilyenkor ő is hamar lenyugszik. Ellenkező esetben vidám ugrásokkal rohanja le az illetőt... ilyenkor én hiába vagyok nyugodt, ha a másik fél "felizgatja" úgymond... kicsit szélmalom harc ez, sajnos nem a nyugodtan közeledni tudás javára.
Idővel szerintetek lenyugszik egy kicsit, ez a viselkedés a korral járó hebehurgyaság?
Azt ne írjátok, hogy tiltsam, mert nincs mit. Nyugodt vagyok vele mindíg, de sajnos gyakran olyanokkal találkozunk, akik "plafonon" vannak a kutyától, és ahogy barátkozni próbálnak vele, nos... "érdekesen néz ki".
Ha nyugis ember "veszi kezelésbe" egyből lefekszik elé, hasmutogatós pózban, vagy kedveskedni próbál.
Ha kissé hisztérikus illető (mondjuk úgy) akkor ő is bedilizik, és felugrál...
Itthon, ránk nem ugrál egyébként, normálisan viselkedik.
Én imádom a kutyákat. De nincs igazad. Ha nem tudsz a kutyádnak parancsolni, akkor tartsd pórázon.
1. nem mindenki szereti a kutyákat
2. van, aki ilyen olyan okból fél tőlük
3. lehet, hogy valaki normálisan pórázon sétáltat egy kutyát, a tied meg odarohan és esetleg összeverekedés (harapás) lesz belőle, mert a pórázon tartott vadabb.
Az én kutyám is antiszociális. De én ezt tudom, az én hibám, nyilván csak pórázon viszem sétálni. Számtalanszor találkoztam kutyással, aki szabadon sétáltatta a kutyáját és vagy esze ágában nem volt visszahívni, vagy nem is tudta visszahívni a kutyáját és még én zavargáltam az Ő dögét, hogy ne jöjjön a közelünkbe. De ugrott már rám csupa szeretetből épp vízből kijövő vizsla. Nagyon megbüntetném az ilyen gazdákat. Megérdemlik.
Még egyszer mondom ne másban, magadban keresd a hibát! Majd ha engedelmes lesz a kutyád akkor engedd szabadon sétálni, ha bármilyen esetbe vissza tudod hívni, ott tudod magad mellett tartani!
xD fáradt vagyok, és nincs kedvem vitába szállni. Nem a kérdésre válaszoltatok, és olyan dolgokat vetítettek ki az én kérdésemre, ami veletek történt, és semmi köze mihozzánk.
Mindegy.
Nem fogok most részletekbe menően magyarázkodni, bár azzal is eltelik az idő, ha agyon boncolgatunk minden apróságot, kiforgatunk mindent hogy megmagyarázhassuk, mi vagyunk a profibbak.
Köszi a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!