Sántít a kutyám, mitől lehet?
Pár napja sántít a bal első lábára. Néztük neki, de ahogy végigtapogattuk és nézegettük nem fájlalta sehol különösen, azt is néztük nem lépett-e bele valamibe, de nem látni semmit rajta.
Mitől lehet és mit csináljunk vele?
nekünk is volt egy hasonló bajú kutyánk , megnéztük megtapogattuk a mellső lábát nem látszott semmi( ő is sántított) elvittük orvoshoz egyik azt mondta valami kis izületi baj másik azt, hogy csontdaganat elvittük röntgenezni(daganatos volt)egy idő után már egy pukli is keletkezett ot a lábán, nem lehetett mit tenni vele elterjedt a rák a többi szerveibe tüdőjébe elaltattuk.:(
De ez meg ezer probléma is lehet, hány éves, ha fiatal akkor lehet, hogy csak csonthártya gyulladás arra nekünk azthiszem amikor a mi kutyánkkal volt hasonló, csak egy tablettát adtak, és elmúlt.
Sok sikert remélem nem lesz semmi komoly baja. :)
Szia!
A kölyökkutyáknak szoktak adni vitamint, kálciumot, hogy a csontjait erősítsék. Ha ez nem történik meg, előfordulhat, hogy a kutya később sántítani fog. Egyik ismerősöm pl. így járt.
De a biztonság kedvéért nézesd meg orvossal is!
Üdv
Köszi a további válaszokat is.
Na, hát pár napja elmentünk a dokihoz, nemigazán foglalkozott vele, azt mondta vigyük vissza később, ha nem múlik el.
Igazából ez egy befogadott kutyus, 2-3 hete került ide, valami keverék, fiatalnak tűnik, de nem tudom pontosan mennyi idős lehet. De akkor lehet valami olyasmi a probléma amiket írtatok.
Másik dokit kéne találnom a környéken, aki normális foglalkozik is szerncsétlennel.
Mindenesetre köszönöm a segítséget!
nekem pont ugyan ez a baja a kutyámnak ő 1.5 éves és keverék(tacsi+spániel) létszi nekem is válaszoljatok ide
mit tegyek??adtam neki kalciumot........jó??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!