Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Három hetes kiskutyák mit...

Három hetes kiskutyák mit ehetnek?

Figyelt kérdés
Kutyusunk hét kiskutyát hozott a világra, nagyon elevenek már, szegény anyukát nagyon leszívják. Nagyon sokat fogyott, pedig sokat eszik, de nem látszik, hogy hízna. Már a teje is kezd fogyni szerintem, nem sokat van velük, meg már a kiskutyáknak nagy a körmük és kimarják. Szegénynek kivérzik, besebesedik, szerintem fáj is neki. Mit lehetne adni a kiskutyáknak enni? Mondjuk még azt sem tudom, hogy egyszerre, hogy fogunk hét kiskutyát egyszerre etetni. Nagyon elevenek, mozognak, már a ládából is képesek kimászni. Ugatnak, harapdálják egymást.
2013. okt. 19. 16:36
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Tovább élnek, mint a panelban tartott állatok. Azért írtam ide, mert azt gondoltam, hogy normális emberek fognak válaszolni, de tévedtem. Itt mindenki átlagon felüli fizetést kap, minőségi egészséges drága ételeket eszik ő is és az állatai is. Szép mese !!
2013. okt. 19. 21:10
 12/20 anonim ***** válasza:
73%

NEM!

Itt mindenki tisztában van vele,hogy úgy vállalunk állatot,hogy ne szenvedjen hiányt semmiben. 3 hetes kutyák pedig nem fognak normálisan tengődni húsleves levén,meg maradékon.

Gondolom akkor állatorvos is szökőévben egyszer megy felétek...

Képzeld,anno nekem is jól ment,vásároltam egy törzskönyves gyönyörű kutyát,minőségi NEKI VALÓ kajával etettem,majd kirúgtak.

22.800 Ft-ból tengettem a mindennapjainkat 2 hónapig,mégse kapott a kutyám soha maradékot!

Jelenleg már van állásom,de nem keresek olyan jól,mint előtte,mégis a kutyám mindent megkap,amire szüksége van.Legyen az állatorvosi ellátás vagy kaja.

Ezt hívják felelős állattartásnak.

Hiába hoztál ki egy kutyát,aki még le is fialt,majd gazdához adod,már ha mind a 7 megmarad,...ha nincs meg a megfelelő háttér orvosra,meg rendes kajára...Kapnak egy parvo vírust,mert lassan az következik,ki fogja kifizetni?

Napi infúzió 3000 Ft,plusz az oltás 3-4 ezer.És ez csak egy kutyára.

Ha beoltatod,7 kutyával számolva/ oltás,ott vagy hogy 21 ezer Ft. És ez csak az első oltás,és féreghajtó nincs benne.Oltás nélkül meg kész csoda,ha nem lesz beteg.Főleg falun..már ne haragudj.

Ilyenkor kevés a jó szándék,mert lehet egy állatvédő szervezet kihozta volna,vagy egy magánember,aki ezeket elő tudja teremteni!

2013. okt. 19. 22:35
 13/20 anonim ***** válasza:
81%

Nem, csak nem vállalunk többet annál, mint amit anyagilag elbírunk. Ha nem vagy felkészülve egy alom kölyökre, nem kell hazavinni.

De tényleg érdekelne a falusi kutyák átlagéletkora számokban kifejezve.

2013. okt. 19. 22:38
 14/20 A kérdező kommentje:
Akinek az értelmiségi szintje nem jutott el addig, hogy válaszoljon a kérdésre, azt jelentettem. Reagálni pedig nem fogok az ilyen okos emberek véleményeire mert "meghaladja a képességeimet". Bocsánat, hogy nem hagytam elaltatni egy vemhes kutyát, lehet nem kap márkás tápokat, de szerintem nem is érdekli, mert élhet legalább, a kölykeivel együtt. Tudom itt mindenki azt írja, hogy milyen sokat keres, meg milyen álomházba lakik, csak tudjátok, az utcán nem ezt a képet látom. Mert szerinted hány ember eteti falun a kutyáját táppal? Meg tényleg jó felfogás, hogy aki nem tudja eteti tápokkal akkor lökje el, altassa el. Nagyon jó megoldás! Inkább az ilyen embereket kellene elaltatni !!!
2013. okt. 20. 07:57
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

A másik házunknál (kisfalu 600 lakos) a szembeszomszéd vett egy "medveölő"-nek csúfolt keveréket. Minden nap kap a kutya 1-1,5 liter rántott levest. Nő, meg minden, csak épp állni alig bír, mert nem kap porcerősítőt, mindene fáj, el van hízva (már most), és mivel láncon van fél éves létére, ezért folyamatosan ugat.

Az én kutyám lakásban lakik, minőpségi tápot kap, mellé porcerősítőt (mivel öröklött dp-je van, ami súlyos szintű), és sosem volt még kikötve. Csendben van, ismeri a parancsokat, nyugodt, úgy őriz ahogy kell (nem eszeveszetten idegbeteg egész nap, hanem csak akkor szólal meg, ha kell), és a súlyos dp-je ellenére nincs fájdalma, egy agárral szokott futni, bírja a tempót.

De tényleg biztos én tartom sz@rul a kutyát.

A kicsiknek akkor is tápszer kell.

Tegyük fel van egy ember kisbaba, akinek szülés után meghal az anyja. HA nincs a közelben anyatejgyűjtő állomás, akkor a kicsi tápszert kap és nem maradékot meg húslevest. A kutya, attól h kutya, ugyanúgy igényli a törődést. A kutya nem abból áll, hogy lökök neki valami kaját, meg szeretem, ennél sokkal több. Ahhoz, hogy a rá váró időt egészségesen és boldogan, problémamentesen élhesse le, ahhoz kell a minőségi étel (ahogy az embernek is), szabályok szerinti élet (ahogy az embernek is), oktatás (ahogy az embernek is) és végül a szeretet (ahogy az embernek is).

2013. okt. 20. 08:22
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező,igen van,hogy jobb egy kutyának,ha elaltatják!

Vannak bizonyos almok,sőt...MINDEGYIK ALOM,aminek nem kellene megszületnie,mert annyi a kutya,hogy nincs ennyi felelős gazda se pénz rá.

Egyet "megmentettél" valószínűleg beteges lesz a kölykeivel együtt,hála a tápanyaghiánynak,amit a levesből nem kap meg.De legalább élhet.Hurrá.

És a többi 2 millió gazdátlan kutya?

Akik között még talán egészséges is van,meg ivartalanítják...

Te sem fogod a szukát ivartalanítani és jövőre is jön egy alom,mert nem tudod úgy bezárni esetleg,hogy ne találják be?

Akkor a többi kutyával mi van?

És ne gyere már ezzel a falus baromsággal,falun is vannak szegények,meg városban is.

Csak van aki fel tudja mérni a saját anyagi helyzetét,és ezerszer rosszabb ha túlvállalod magad.

Amit írtam az oltásokkal kapcsolatban....azzal mi lesz?

Lesz 21 ezres beoltatni őket,vagy a kertedben fognak elhullani??

Melyik a jobb?

Vagy a "falun beoltva sincsenek a kutyák,mégis élnek" elvet követed? Ami mellesleg büntetendő...Meg az aztán baromi egészséges,emberre is meg állatra is.

Felelőtlen vagy.És attól,hogy jelented a válaszokat,még nem lesz igazad;)

2013. okt. 20. 08:30
 17/20 anonim ***** válasza:

Nézd meg, felétek van-e kiszállítás, és rendelj nekik starter tápot. Ha sosem fognak azt kapni később, akkor is az lenne most a legmegfelelőbb, azt kellene kapnia az anyának is, míg szoptat. Meleg vízbe áztasd be, és egy nagyobb edényben(tál, tepsi) tedd eléjük, nem kell külön eteni.

Ha nincs elérhető starter, akkor valamilyen elfogadható minőségű kölyöktáp is megteszi, szintén beáztatva.

Amíg szopnak, addig is napi 3-szor, ha már az anyjuk nem táplálja őket 4-5-ször, majd később lehet ritkítani az etetések számát, ha egyszerre nagyobb mennyiségeket tudnak enni.

Konzervet ne adj nekik!

Fogyni attól is fogyhat, hogy férges, féregtelenítsd az anyát is, a kölyköket is!

Az állatorvosod biztos ismeri a helyi sajátosságokat, esetleg be tud szerezni olyan dolgokat is, amit te nem, mindenképp menj el hozzá, beszélj vele!

2013. okt. 20. 08:39
 18/20 anonim ***** válasza:
0%

"És attól,hogy jelented a válaszokat,még nem lesz igazad;)"

Ezt itt nagyon sok ember vegye magára, akik jelentgetnek, ha valaki a sértegetéseikre válaszolni mer!

Nekem ez kicsit bagoly mondja...

2013. okt. 20. 08:43
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Hé emberek! Lehet igazából prédikálni, hogy ti így meg úgy tartjátok a kutyáitokat, én is tudnék higgyétek el, viszont ezen a 8 kutyán az vajmi keveset fog segíteni.

Maradékon nem lehet tartani se a kiskutyákat, se az anyakutyát, mert tápanyaghiányosak, gyengék lesznek és meg fognak betegedni, ez sem sokkal jobb, mint ha ottmaradtak volna az utcán. Tényleg a táp lenne a legjobb megoldás, minden tápanyag benne van, amire szükségük van és ingyen házhoz viszik a webáruházakból. [link]

Az anyakutyának is ilyet kellene adni, háromszor annyit, mint ami az eredeti adagja lenne. A kicsiknek meg meleg vízbe beáztatni, megvárni míg megpuhul és villával összenyomkodni. Emellett lehet nekik adni főtt húst, májat rizzsel és zöldséggel, túrót, joghurtot, kecsketejet(tehéntejet semmiképpen se). A kicsiknek meg vágjátok le a karmát.

2013. okt. 20. 11:20
 20/20 anonim ***** válasza:

Én falun lakom,előtte Pesten kellett élnem 40 évig.Falun a kutya fogyóeszköz,ha "megdöglik",mindig van szaporulat valamelyik szomszédnál.

Olcsóbb új kutya,mint orvoshoz vinni,oltatni,normális kajával etetni.

Honnan tudod,hogy a falusi kutyák tovább élnek,mint a városiak?Baromság.Itt 8-10 éves kutya már aggastyánnak néz ki,míg Pesten pl.a 16 éves kutyám még játszott.És nem Ő volt az egyetlen.Attól,hogy falun igénytelenek az emberek,nem kell azt hinned,hogy ez így helyes.

Tényleg,miért nem a nagyokos falusi kutyatartókat kérdezgeted,akik a méteres láncra vert,moslékon tartott kutyáik mellől osztják az észt?

Lehet rohanni jelentgetni az írásomat óvónéninek,mert annak jelentése,ami sérti a kis önérzetedet,óvodás szint.

2013. okt. 20. 12:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!