A kutyám kaparja a falat, mit tegyek?
Sziasztok!
Van egy éves yorki kutyám és mostanság nagyon rászokott arra , hogy az előszobában kaparja a falat és jön le a vakolat.
A kutyusért nagyon sokáig könyörögtünk. Anyát nagy nehezen meggyőztük és apa csak azért ment bele mert anya kérte...de így is nagyon rosszban van apa a kutyussal.:(
Sokszor kiabál vele, az is baj ha ugat..(nem olyan ugatós szerintem). Az kéne még hogy meglássa azt amikor a kutya a falat kaparja. Meg van nevelve a blöki jó kutya amúgy de nem tudom hogyan szoktassam le erről. Játszunk vele sokat, sétálunk rendszeresen, szerintem mindene megvan egy szava nem lehet. Amikor közelítek felé meg kiabálok, hogy nem szabad akkor csak elszalad előlem és azt hiszi, hogy játszok. Tippek? Kutyaovi szerintem nincsen itt Debrecen környékén és amúgy se lenne időm mindig elvinni. Kérlek segítsetek! :(
Előre is köszönöm az értelmes válaszokat!
Köszönöm a választ!
Jöhet még több is!:)
Mikor kaparja a falat? Ha akkor, mikor egyedül hagyjátok, lehet szeparációs szorongás, vagy simán csak a fárasztás hiányából fakadó frusztráció, ha akkor, mikor otthon vagytok, egyértelműen az utóbbi.
Mennyit sétáltok pontosan, hányszor, mennyi időre, milyen körülmények között találkozik más kutyákkal?
És nincs olyan dolog amire nagyon ráizgul? Sajt, virsli esetleg? Mert akkor azzal jobban tudnád motiválni. Nem baj ha csak a jutalom ellenében csinálja meg eleinte a dolgokat, ez természetes. Eleinte mindig így megy, majd később elhagyod. Rengeteg trükk van a neten amikre lehet tanítgatni (itt a piros hol a piros, bizonyos tárgy megkeresése). Például ha több állatkája/játéka van, akkor próbáld meg, hogy kifejezetten az egyiket kéred. Nálunk van majom, csacsi, meg Peti (egy zöld kutya :D) imádja mikor szétrakosgatom őket a szobában és akkor mondom hogy hozd a csacsit! És akkor nagyban keresi, ezzel elfoglalja magát, ha meg nem azt hozza akkor elveszed, Nem! Csacsit!, és akkor megy tovább keresni, egy idő után megtanulja melyik-micsoda. Ilyesmik.
Jobban le kéne őt fárasztani, ezen kívül keresni egy olyan jutit amiért teljesen oda van, próbálkozz a sajttal, nagyon apró darabokra vágva!
Ezt nyálazzátok át. A fárasztás részt se ugorjátok át (meg egyáltalán egyiket se, a yorkinak csak a méretei mások, de az igényei nem!), láttam én már yorkit fél literes flakont húzva sétálgatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!