Husky mellé skót juhász? Milyen a skót juhász jelleme? Vagy valami más nagyon gyerekbarát kutya?
Van egy 2 éves husky kutyusunk. Szeretnénk mellé egy másik kutyust.Olyan szeretnénk akivel jót el tud játszani, futni birkózni. Bármilyen kutyával kijön igazából, azért gondoltam a skót juhászra, mert azt olvastam, hogy nagyon gyerekbarát természetű. De nem tudom, hogy nem lenne e nagyon "hercegnős" hozzá. Csak egy skót juhit ismertem, de ő nagyon hercegnős volt, esőben nem nagyon akart sétálni, a birkózást sem kedvelte, ellenben a mi huskynk még a legnagyobb esőben is imád rohangálni, imád másik kutyikkal játszani és birkózni. Nem tudom ez a skót j természetéből adódik, vagy nevelés kérdése?Akinek van skót juhija leírná milyen természetű az övé?
Vagy tudtok más olyan kutyafajtát amelyik pörgős, játékos olyan kis igazi kis rosszaság, DE nagyon gyerekbarát kutya legyen.
Nekem skót juhászom van, ennél gyerekbarátabb kutyát nem ismerek, mindent eltűr, végtelenül gyengéd velük, még véletlenül sem lökné el vagy húzná el őket pórázon sosem, én terápiás vizsgát is tettem az enyémmel, szerintem fantasztikus természetű kutyák. A legkönnyebben kezelhető fajta, a nevelésük egy 10 éves gyereken se fogna ki, annyira bennük van az engedelmeskedésre való hajlam. Egy fokkal nyugodtabbak, mint a husky, de abszolút fel tudná venni ezt az életritmust, mert aktívak és játékosak, nagyon szeretnek mozogni. Fantasztikusan értelmes, intelligens fajta, én csak jót tudok mondani róluk, aki egyszer ilyen kutyát választ az soha többet nem fog tudni élni nélkülük, tudom kissé klisésen hangzik, de így van, mindenkit azonnal elbűvölnek.
Viszont jól nézd meg honnan veszel, mert mint mindenhol, itt is rengeteg a szaporító, illetve olyan "tenyésztő" akinél az idegrendszer és az egészség mit sem számít. Ha bármi kérdésed van a fajtáról, akkor írj nyugodtan, szívesen válaszolok.
Leszögezem, sosem volt ilyen kutyám, csak azt tudom mondani, amit a kutyasuliban tapasztaltam. Volt 2 collie, akik elég rosszul neveltek voltak, apukát rendszeresen megcsipkedték, a behívásuk sem volt az igazi, az egyikre vigyáztam 2 percig, míg a gazdája beszaladt valamiért, konkrétan oldalba hugyozott engem. Nem lopta magát a szívembe...
Nem tudom, törzskönyvesek voltak-e, kinézet alapján nekem abszolút annak tűntek, és az egyikük gazdája pont egy 10 éves kislány volt, akin bizony kifogott a nevelés. Nem célom senkit megsérteni, akinek jó tapasztalatai vannak ezzel a fajtával, csak gondoltam, én is leírom a véleményem, hátha hasznos lehet a kérdezőnek.
Amúgy kicsit off, de jól teszed, hogy husky mellé nagy mozgásigényű fajtát választasz, fontos, hogy hasonló energiaszintűek legyenek, hacsak nem akarsz velük minden nap külön foglalkozni. Mondjuk ha egy huskyt meg tudtál nevelni, akkor egy skót juhász csak nem fog ki rajtad:)
Köszönöm a válaszokat! Nagyon jókat írtatok, tetszik, hogy így vigyáz a gyerekekre. Hátha a huskym is tanul majd Tőle ebből valamit, mert valljuk be ő macskát lát, nem nézi mi van előtte. :)
Én is azért gondoltam erre a fajtára, mert kb egy méretűek és súlyúak és kb ugyanolyan pörgősek is.
Jó helyről szeretném venni, nem szeretném ha valamilyen betegsége lenne vagy ne lenne benne ez a gyerekszeretet.
Hát nem volt könnyű egy huskyt nevelni elsőkutyásként, de azt hiszem sikerült, bár nála a nevelésnek sosincs vége, mert nagyon fontos hogy állandóan következetes legyen, egy kicsit sem engedhetek, mert a fejemre nő:)
Lehet ő úgy van szoktatva.
Az enyém pl egyátalán nem labdás, viszont másik kutyákkal a birkó és a szaladgálás az nagyon megy:)És kell is neki a sok mozgás, különben nem boldog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!