Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért használnak láb mellet...

Miért használnak láb mellet való követésnél lovagló pálcát?

Figyelt kérdés
2013. okt. 15. 17:40
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Szuper!

Akkor vajon miért használnak a világon mindenhol annyiféle "okosságot", hogy a végeredmény egy világbajnokság győzelme, de éppen csak bármelyik helyezése elérhető legyen?

2013. okt. 15. 22:10
 12/16 Laktózmentestej ***** válasza:
44%

A munka kutya világbajnokságra felkészülésénél sem használnak lovagló pálcát, és nézd meg az eredményt.

A németeknél már jó húsz éve, de lehet, hogy keveset mondtam, a labdával vették rá a kutyákat arra, hogy követésnél a vezetője felé nézzen és felfelé. És tudod miért? Mert a labda mindig a kezükben volt és ha nem, akkor meg az inge alatt eldugva.

2013. okt. 15. 22:24
 13/16 zsuzsabazsa ***** válasza:
Egy okosságot írt az előző, de ez sem okosság, hanem józan paraszti ész.
2013. okt. 15. 22:29
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Mindenkinek saját maga joga eldönteni, hogy mivel, hogy képzi a kutyáját, a normális kereteken belül. Azért mert egyiknek nem jön be a pálca, még egyáltalán nem jelenti, hogy butaság. Viszont sosem lehet tudni, hogy a most kritizálónak mikor lehet rá szüksége. Én speciel nagyon jó dolgonak tartom, mert az egyik kutyámnál nagy segitségemre volt a lábhoz kerülés javitásánál. Mellesleg az idei VB-s kutyáknál is használtak pálcát, nem is egy versenyző.
2013. okt. 16. 07:12
 15/16 anonim ***** válasza:
A labdás tanitásnak is megvan a maga előnye, és hátránya is. Épp ezért tanitásra nem is a legmegfelelőbb eszköz. szerintem.
2013. okt. 16. 07:14
 16/16 anonim ***** válasza:
90%

Én csak azt nem értem ebben az egészben, hogy korábban írta az egyik hozzászóló hogy több évtizede munkakutyázik és ha tényleg így van akkor miért kell ilyen kérkedve és hitetlenkedve elfogadni azt a tényt, hogy lovaglópálcát használnak sokan a kutya pontosításához ráadásul eredményesen is ? Ez egy olyan sport ahol nagyon sok féle eszköz és módszer áll rendelkezésre egy adott feladat megtanítására, van akinek a pálca vált be ( azt hozzátenném hogy tudni is kell használni bár ez minden kiképző eszközre igaz) és van akinek nem, de firtatni a hasznosságát szerintem teljesen felesleges mert bizonyítottan hasznos a kiképzésben.

A Vb-s kutyák nagy részénél is használnak pálcát egyébként.

2013. okt. 16. 08:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!