Mennyi az esélye hogy megbetegszik a kutyám?
Prak tic nevű csepp és Forest nyakörv van rajta, mégis sorra szedjük össze a kullancsokat. Minden nap szedegetem belőle ki a kullancsokat. A Praktic elvileg elpusztítja a kullancsot mikor az beleharap a kutyába. Találtam a kutyámba most egy fehér kullancsot. Nem volt megszívva. Lehet hogy már kicsit el volt száradva nem tudom megállapítani, de nagyon-nagyon nehezen jött ki. És elkövettem egy hibát: Megnyomtam a potrohát.És nem tudom eldönteni hogy beleszakítottam e a fejét vagy sem. Már nézegettem a kullancsról képeket a google-n, hogy hátha segít de amikor megnéztem úgy láttam mintha meglenne a feje de nem merném biztosra mondani.....
Nagy az esélye hogy beteg lesz a kutyám? Mindenképp figyelem a tüneteket, de most nagyon aggódok.
Azt is már próbáltuk, de nem hatott. Practik, adventix, frontline kombó. Plussz még mellé van 7500 FT-os Forest kullancs nyakörv ami még a Kiltix-nél is jobb a patikus szerint. De így is tele van kullanccsal. Már próbálok vele földesúton futni, de még ott is van fű néha és onnan is összeszedi. na meg itthon a kertben...
oda fogok figyelni a tünetekre köszönöm a segítséget!
Az én kutyám rendszeresen szed össze kullancsokat. Néha beszakad a fejük, amikor kiszedem. Igaz nem úri kutya, csak csüngőhasú vizsla, és sosem kap flancos nyakörveket. Ha túl bolhás, beszórom némi porral. Aztán megvagyunk itt a faluba.
Sosem volt semmi baja.
Azt gondolom, a kullancsos dolgokat a bolhanyakörv gyártók és a tévéreklámok együtt gerjesztik túl. Nem érdemes görcsölni ezen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!