Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit csináljak a kutyámmal?

Mit csináljak a kutyámmal?

Figyelt kérdés

6 hónapos kiskutyám van és elegem van már abból hogy ahány szór jön felénk egy másik kutya folyton ugat,a másik kölyök kutya nyugodtan sétál a gazdája mellet míg az enyém mint az őrült nyüszítve ugat meg "nyávog" és amikor siettek nincs időm ott várni amíg játsszanak ez kb a délutáni séta a reggelin és az estin persze hagyom játszani a kutyákkal,és amikor felemelem hogy elvigyem akkor meg szintén "sikít" mintha kínoznám vagy 1-2 percig ezt csinálja az utcán ma is megszóltak hogy mit kell kínoznom azt a kis pamacsot?Ha meg nem veszem fel hanem szólok neki hogy jöjjön akkor meg se hall...Elegem van már abból hogy mindig megszólnak miatta az emberek(persze tudom nem az ő hibája gondolom)Mondták már hogy "ne enged már ide megharapja a kutyám!"Az én kutyám soha nem

harapott meg kutyát csak ugatva közelít és közbe húz.A falka sorrendel van a gond?Hogy tudnám megnevelni?Első kutyám

2013. okt. 14. 20:47
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Egyébként, ismét csak a saját, szubjektív véleményem írtam le ADOTT HELYZETRŐL (tehát nem másról :D), ha jössz, és nekiállsz kötözködni, az téged minősít.

Én azért szeretek egymástól eltérő véleményeket, tapasztalatokat olvasni, mert úgy ki tudom választani a nekem tetszőt.

2013. okt. 14. 22:25
 12/18 anonim válasza:

Jókat irtak a többiek és persze igazat

Nincs értelme a kutyát rángatni huzzni azzal nem érsz el semmit határozottnak kell lenned meg kell érteni-e a kutyának hogy nem az van amit ö akar én 2 évig jártam egy hiperaktív kutyával kutyaiskolába és az alatt a 2év alatt teljesen más lett:-)

2013. okt. 14. 22:56
 13/18 anonim ***** válasza:

először is, amikor közelítetek egy kutyához és elkezd ugatni a tiéd, azonnal visszafordulsz, teszel pár lépést az ellenkező irányba, majd újra arra indulsz. ha megint elkezd ugatni, megint irányváltoztatás és ezt addig, amíg be nem fogja. hülyén néz ki, kellemetlen, de csak amíg meg nem tanulja, még mindig jobb, mint egy életen át úgy közlekedni egy kutyával, hogy az acsarkodva megy oda mindenkihez.

a felemelést tényleg felejtsd el. ha jól értem kis méretű kutyáról van szó. amikor úgy gondolod, hogy vége a játéknak, pár méterre tőle guggolj le, hívd, és ha nem jön, akkor menj oda, tedd rá a pórázt és húzd el odébb.

2013. okt. 15. 01:49
 14/18 anonim ***** válasza:

Rángatásból szerintem semmit nem fog megtanulni egy kutya. Max ha durván csinálod egy rövid ideig meghunyászkodik.

Úgy próbáld elképzelni, hogy jön a kényes szituáció... képzeld el, hogy a kutyád ott sincs. Mintha egy kézipoggyászt vinnél, ami zörög. Egyszerűen, határozottan haladj tovább. Úgy próbáld fogni a pórázt, mint a sporttáskádat, ha utazol. Gondolom a táska fülét nyugodtan, erősen fogod, és egyensúlyban tartod. (nem idegeskedsz közben, hogy "jaj, zörögni fog a sporttáskám, és beéget, neadjisten odaszalad egy másik sporttáskához". ;) Ha a kutya húz, és érzed az ellenállást, akkor is tartsd ki a kezeddel ezt az állapotot. Előre nézz, ne le, a kutyára, és haladj céltudatosan, nyugodtan.

Igaz, nem hat olyan gyorsan mint a rángatás, de hosszú távon beérik a dolog gyümölcse.

Ha egyre többször tudsz ilyen nyugodt és határozott lenni, nem kell nagyon aggódni. Magától fog alkalmazkodni hozzád, úgymond.

2013. okt. 15. 03:05
 15/18 anonim ***** válasza:
Hacsak nem kirívóan extrém esetről van szó, esetleg vérszomjas kutyáról. :D
2013. okt. 15. 03:06
 16/18 anonim ***** válasza:
Amit az egyik előttem válaszoló írt azt semmiképpen nem ajánlanám. Legalábbis azt a részét, hogy ha hívod és nem jön akkor odamész hozzá. Mert ezzel csak azt éred el, hogy a behívást is játéknak veszi. Ha még nem tudja pontosan mit jelent a "gyere ide" akkor olyan helyzetben ahol biztos vagy benne, hogy nem jönne inkább ne is hívd.
2013. okt. 15. 09:28
 17/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat:)
2013. okt. 15. 18:07
 18/18 anonim ***** válasza:

Az jó, hogy megfordulsz, ha hevesen ugatva menne a másik kutyához, és akkor mentek csak a másik kutya felé, ha már nyugodtabb. (Ezt egy előző válaszoló írta). Illetve jó lenne, ha a séták alkalmával jobban figyelne rád, ezt jutifalattal simán el lehet érni, és a végén el tudtok majd sétálni úgy a kutya mellett, hogy a kajára koncentrál.

De ezekre a kérdésekre könnyen választ kaphatnál egy kutyaoviban, még egy-két hónapig járhattok is...

2013. okt. 15. 20:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!