Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen fajta illene hozzám?

Milyen fajta illene hozzám?

Figyelt kérdés

Kertesházban élünk, a kert közepes méretű, de a lakásba is bejöhetne a kutya. egy szép, tiszta helyen lakunk, van a közelben erdő, mező, ahová ki tudnék járni a kutyával játszani, frizbizni, futtatni meg minden, még tó is van a házunk előtt. Állatorvos egy utcára van tőlünk, tudom hogy jók és megbízhatóak. Közepes/nagytestű kutyát szeretnék tehát a kettő között, öleb semmiképp! Szeretem a hosszú szőrűeket, inkább az legyen mint rövid szőrű. Rendesen ápolnám, számomra nem jelentene megterhelést a fésülése, néhány embernek pedig ez nagy gond. A krémszínű kutyák nagyon tetszenek, a hófehér és a fekete nem igazán. Legyen bújós, szeretgethető:) Szeretnék majd neki megtanítani ezt-azt, lehet hogy kutyasuliba is elvinném, de ilyen agility versenyekre azért nem járnék vele. A családban két gyerek van az egyik 11 a másik 14 éves. Mindent meg tudnék neki adni, megengedhetjük magunknak de azért a kutyáért nem fizetnénk annyi pénzt amennyit némelyik tenyésztő elkérne... Tetszenek az akita, a golden is talán, és a csau csau az aminek a kinézete a szívem csücske de a jelleme nem vonz.

Tudtok esetleg olyan kutyafajtát mondani ami szerintetek megfelelő választás lenne számomra? :)

2013. okt. 12. 19:26
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Nekem bár van kutyám, én a gazditkeresek-en (webcím) szoktam stírölni a kutyákat, sok menhely, és szervezet rak fel kutyákat és lehet köztük keresgélni. Sok sok kölyköt találsz fenn.
2013. okt. 12. 20:26
 12/16 anonim ***** válasza:

Nézd ezeket a tündérbogarakat!

[link]

[link]

[link]

[link]

2013. okt. 12. 20:32
 13/16 anonim ***** válasza:
Szerintem a spánieleket is szeretnétek. Távol áll tőlük az agresszió, lightos sportolásban, frizbiben, játékban is benne vannak, középméretűek, félhosszú fésülgethetős szőrük van. Ahányat ismerek, gyerekeket is imádják.
2013. okt. 12. 20:54
 14/16 anonim ***** válasza:
Kérdező, nem kell tartanod a menhelytől. Ha ugyanezt elmondod nekik, biztosan megfelelő kutyát fogsz kapni. Azt is megteheted akár, hogy a gyerekekkel kimész és elviszitek a kutyát sétálni néhányszor. Így magad is megtapasztalhatod, hogyan viselkedik a gyerekeiddel, ha náluk van a póráz. Menhelyen választékból nincsen hiány, szinte bármit megtalálhatsz ott. Nem a fajta lenne a lényeges, hanem a jelleme, hiszen te is azt várod el a kutyától, hogy a gyerekekkel barátságos legyen, kicsit sportos és ha jól vettem ki a kertben tartanád. Ha viszont kinti-benti kutya lesz, akkor a rövid szőrű kutya előnyösebb, mert akkor valószínűleg őszi napokon a szőrével nem viszi be a fél udvar koszát is. Általában azért nem választanak hosszabb szőrű kutyát, mert akkor kutyakozmetikushoz is vinni kellene a kutyát, aminek az ára a kutya nagyságával egyenesen arányosan növekszik. Csak gondolj bele, hogy egy öleb szőrnyírásáért elkérnek akár 5000-et is, és azt 4-6 hetente ki kell fizetned.
2013. okt. 13. 07:39
 15/16 anonim ***** válasza:
Nem minden hosszúszőrű kutyának kell vágni a szőrét, sőt... Fésülés heti egyszer, vedlésnél gyakrabban.
2013. okt. 13. 08:45
 16/16 anonim ***** válasza:
2013. okt. 13. 11:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!