Mit tanácsos a kutya bilétára írni?
Az én kutyámon mindig volt (a sétákon) nyakörv, fojtó. A nyakörvön egy kis biléta, amire angolul ez van írva: I am identified by a BackHome microchip. Scan me. Ezt az állatorvosnő szerelmemtől kaptam:)))
Ezenkívül volt egy kis fémtartó, amibe egy cetlire ez volt írva: Ha ezt olvasod, elvesztem. Kérlek értesítsd a gazdáimat, X; telszám, és Y; telszám. Köszönöm, a kutya neve. A cetli másik oldalán pedig cím.
Volt, hogy elveszett, és ez alapján hívtak fel este 11kor. Két utcára volt egyébként. Egyszer valahogy kibújt a nyakörvből, akkor pedig apám hívott fel, hogy az Állatmentők facebook oldalán van a kutyánk.
Az én kutyámon is csak akkor van nyakörv ha elmegyünk itthonról. Egyébként lóg rajta egy "Mikrochippelve vagyok, vigyen állatorvoshoz!" felírat és egy kis kapszula amiben benne vannak az adatok. Én minden ráírtam, még a párom telefonszámát is, biztos ami biztos.
Szerintem ha valaki el akarja lopni akkor olyan mindegy lesz neki, hogy milyen néven szólítja. Eleve a chipben is az én nevem van megadva, mint a gazdája, tehát már ott bukna a dolog ha elvinné állatorvoshoz.
Mégpedig aki ennyire elszánt, hogy kutyát lopkod baromira nem fogja érdekelni, hogy mi fityeg a kutya nyakában vagy mi van a chipben regisztrálva.
Bár nekünk annyi előnyünk van, hogy az én kutyámat szinte az egész falu ismeri, tehát túl messzire úgysem jutna nélkülem.
Én nem azért nem írom rá a nevét mert elmegy idegenekkel akkor a kutyám, hanem mert volt rossz tapasztalatom. Nem igazán kellemes, amikor rosszarcú alakok este körbeállnak és elkezdenek zaklatni, hogy mondjam meg a nevét... Hát szerintem ilyeneknek senki sem mondana semmit. Én inkább nem rakom rá ki.
A nyakörv, biléta meg nem egyszer elveszett, leesett, elszakadt, megrágódott. Ezért nem tartom biztonságos módszernek.
ez a ne írjunk rá nevet dolog szerintem nem is annyira a lopásokból ered, hanem onnan, hogy Lacika talál egy aranyos foltos kiskutyát, hazaviszi, és ott a nyakörvén, hogy Fifinek hívják. szólítja, a kutya hallgat rá, és mivel aranyos, meg szót is fogad, hipp-hopp elcsábul és nem is adja vissza... röviden könnyebben hozzánőhet így a megtaláló a kutyához. de ez azóta igazából lényegtelen, hogy mikrochip kötelezővé vált, hisz ha leolvastatja, akkor rögtön látni fogja a nevét.
egyébként mi nem használunk bilétát, ha használnánk, akkor egy (vagy két) telszám lenne rajta, és az a felirat, hogy "vigyél állatorvoshoz"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!